Депутати Сумської облради виділили кошти на лінійний прискорювач для обласного онкодиспансеру

18:03, 27 лип. 2019
 
Депутати Сумської облради виділили кошти на лінійний прискорювач для обласного онкодиспансеру

Депутати Сумської облради на черговій сесії 26 липня виділили 1 млн 300 тисяч гривень на розробку проєктно-кошторисної документації для будівництва приміщення для лінійного прискорювача для обласного онкодиспансеру. Він дозволить проводити опромінення при онкологічних захворюваннях у мешканців області на сучасному обладнанні.

"Будуть проектні роботи, це тільки створення проекту, спочатку говорили про 1 млн 600 тисяч, думаю нам вистачить 1 млн 300 тисяч гривень, ми зможемо зекономити коли робитимемо цей проект. – Ви якісь терміни ставите?- Будемо намагатися зробити це якнайшвидше, бо ви ж знаєте в якому стані знаходиться наш обласний онкодиспансер. Будемо шукати підрядника, це великий об’єм роботи і дуже відповідальний, можливо буде виставлено на Прозоро, я не знаю чи виявиться бажаючий робити ці роботи, будемо працювати і з депутатами також", - розповів начальник управління комунального майна Сумської облради Дмитро Нагорний.

Збирати кошти з бюджетів громад, місцевих та районних рад області на придбання лінійного прискорювача почали три роки тому. Зібрали 19 мільйонів 32 тисячі гривень. Та навесні цього року на 14 мільйонів придбали кобальтові джерела для апаратів променевої терапії, у яких вже закінчився термін експлуатації. На сьогодні в обласному онкодиспансері на обліку перебувають 35 тисяч людей. За статистикою, щороку у 4,5 тисяч мешканців області виявлять онкологію. Помирають від онкозахворювань близько 2,5 тисяч людей.