Депутати Сумської міськради з другої спроби скоротили розмір премії міському голові

17:25, 6 сер. 2019
 
Депутати Сумської міськради з другої спроби скоротили розмір премії міському голові

Скоротити з 90% до 50% посадового окладу премію Сумському міському голові – за це сьогодні з другої спроби проголосували депутати на сесії Сумської міської ради. 27 депутатів проголосували «За», ще три – не голосували.

З чим пов’язано скорочення розміру премії – розказав секретар міськради Андрій Баранов.

"Для того, щоб унормувати всі питання пов’язані з внесенням змін до 268 постанови Кабміну «про упорядкування структури умов оплати праці керівників апарату виконавчих органів». Відповідно ми зрівняємо надбавку і премії для всіх керівників структурних підрозділів, включаючи міського голову", – каже секретар Сумської міськради Андрій Баранов.

Не голосували за скорочення премій Віталій Мельник (фракція ББП «Солідарність»), Олександр Зименко (Об’єднання Самопоміч) та Євген Косяненко (фракція «За Україну!»).

Олександр Зименко телефоном нашим кореспондентам розповів, що підтримує скорочення премій, але міг піти з сесії раніше, через те, що знаходиться на лікуванні. Віталій Мельник пояснив свою відсутність під час голосуванням тим, що міг вийти у справах. За телефонами, які вказані на сайті міськради вказані як контактні Євгена Косяненка – не відповідали.

За словами працівниці прес-служби Марини Терещенко, сьогодні  Олександр Лисенко знаходиться у своїх справах у Києві. Тиждень тому на сесії міськради він так коментував це рішення:

"Це сьогодні підвищені ранги, тому сьогодні ми повинні приводити зарплату на той рівень, на який він був раніше. Ні в якому разі не збільшуючи. Тому, для того щоб це так само відбулося, ми сьогодні зменшили… і всім працівникам Сумської міської ради зменшені премії. Гранична премія може бути 50% для керівного складу і 60% для всіх інших", – каже Сумський міський голова Олександр Лисенко.