Сумчани не отримають автоматичного перерахунку за відсутність гарячої води

17:55, 6 сер. 2019
 
Сумчани не отримають автоматичного перерахунку за відсутність гарячої води

Перерахунок за гарячу воду, яка фактично була не гарячою, «Сумитеплоенерго» автоматично здійснювати не буде. Про це розповіла речниця підприємства Вікторія Врублевська. За її словами, в місті в середньому 10-15 будинків, де гаряча вода не відповідає нормам гарячого водопостачання.

Вікторія Врублевська, речниця ТОВ «Сумитеплоенерго»: 
"Це обумовлено регламентними роботами та технологічним процесом, це не відбувається одномоментно, це не електрична енергія, є певний час, коли проходить теплоносій по всій мережі і наскільки в будинках була готова внутрішньобудинкова мережа саме до подачі теплоносіїв.  Споживачі мають право звернутися з відповідним зверненням до служби 1580 або на телефон гарячої лінії ТОВ «Сумитеплоенерго» за номером 786-738. Ми зафіксуємо відповідну заявку і здійснемо реагування шляхом виходу на місце для фіксації температури. Якщо ця людина до цього часу зверталася раніше, а не чекала всі ці 5 днів, то матиме безумовно перерахунок."

За словами представника громадської організації «Житловий експерт» Олексія Пархомчука, функції контролю за якістю гарячої води мають департамент інфраструктури, держенергонагляд, ЖЕКи та ОСББ. Але вони не займаються цими питаннями. Єдиний, хто на даний момент зацікавлений у перерахунку – це споживач.

Олексій Пархомчук, представник ГО «Житловий експерт»: 
"Після того, як регламентні роботи закінчилися, «Теплоенерго» починає нараховувати споживачам, а от за неякісне споживачі повинні звертатися, що не відповідає якість гарячої води параметрам гарячої води. Надавач послуг по гарячому постачанню, він вважає, що вода постачається гаряча якісно і у відповідності до параметрів. Йому це вигідно, і він так вважає. У нас 1300 будинків, в 1000 будинках – управителі, вони не звертаються. ОСББ тільки на 5-10 день звертаються, що вода неналежної якості. Їм відповідають, що ми запустили – труба ще не прогрілась. Мова йде не про те, що труба не прогрілась, а про те, що з крана тече вода невідповідної якості. Температура води повинна відповідати незалежно від того, запустили місяць тому назад або зараз. Якщо вони зараз сказали, що з 1 серпня подача гарячої води, то 1 серпня в 00 годин 00 хвилин повинна текти гаряча вода."