Суд оголосив рішення у справі звільненої професорки

16:33, 8 сер. 2019
 
Суд оголосив рішення у справі звільненої професорки

Не поновлювати на роботі та відмовити у виплаті грошей. Таке рішення Ковпаківський суд виніс у справі доктора політичних наук Тетяни Пояркової. Засідання розпочалось об 11.00 ранку, рішення оголосили о третій дня.

«Позову Пояркової Тетяни Констянтинівни до Сумського педагогічного університету ім. А. С. Макаренка про визнання дійсного наказу щодо поновлення її на роботі і стягнення заробітної плати середнього заробітку за час вимушеного прогулу відмовити повністю», - каже суддя Віктор Князєв.

«Будемо оскаржувати дане рішення, оскільки вважаємо його незаконним і необґрунтованим, оскільки у  поданих заявах було чітко розтлумачено у чому незаконні дії роботодавця. Більше того наводилось кілька підстав щодо поновлення на роботу позивача», - говорить Юрій Кондратенко, представник позивача.

Представниця відповідача - Олена Болгова, коментувати рішення суду відмовилась. Під час самого засідання озвучувала таку позицію вишу:

«Звільнення у зв`язку з закінченням строку дії трудового договору на підставі пункту 2, статті 36 Кодексу законів про працю України і здійснюється з додержанням загальних вимог щодо порядку звільнення та не потребує наявності попередньої згоди подібної профспілкової організації, таким чином процедура звільнення працівника була дотримана в повному обсязі, а тому правових підстав для визнання наказу про звільнення не дійсним та поновлення працівника на роботі немає».

Звільнили з Сумського педагогічного університету Тетяну Пояркову торік у вересні. Зараз жінка викладає спецкурс з політичних наук у Національній академії державного управління при Президентові України.