Держприкордонна служба України відреагувала на затримання сумського прикордонника

18:44, 8 сер. 2019
 
Держприкордонна служба України відреагувала на затримання сумського прикордонника

Співробітників міжрайонного оперативно-розшукового відділу Держприкордонслужби у Сумах очікує ротація та поліграф. Про це на своїй сторінці у соцмережі написав голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко. Телефоном справжність допису підтвердив його прес-секретар Андрій Демченко. Такі санкції застосують через прикордонника, якого затримали вчора, підозрюючи в хабарництві.

«Окрім затриманого хабарника, який нестиме відповідальність згідно з Законом, на весь персонал підрозділу, де він проходив службу, очікує ротація та перевірка на поліграфі. Також сувору відповідальність понесуть прямі і безпосередні керівники військовослужбовця, в т.ч. оперативно-розшукового управління Східного регіонального управління», - написав голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко. 

"Планується повідомлення затриманому про підозру, а також клопотання про відсторонення від займаної посади. На даний момент особа затримана, знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання у Полтаві. Затриманий в порядку статті 208, а попередня кваліфікація – це одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднаному з вимаганням такої вигоди. Це частина третя частини 368 ККУ", - каже речник теруправління ДБР (м. Полтава) Олександр Білка. 

Наразі ми намагаємось знайти контакти адвоката затриманого. Якщо провину прикордонника доведуть, йому загрожує від 5 до 10 років за ґратами з конфіскацією майна. І також завтра будемо дізнаватись: що думають з приводу ротацій та перевірок на поліграфі у міжрайонному управлінні. Нагадаю: за інформацією прес-служби військової прокуратури Центрального регіону України, вчора у центрі Сум на зупинці громадського транспорту біля Макдональдсу оперуповноважений відділу оперативно-розшукової роботи отримав 500 доларів США від фігуранта кримінальної справи за, начебто, не притягнення останнього до кримінальної відповідальності.