По справі загибелі дівчини під тролейбусом суд заслухав чиновників

17:14, 9 сер. 2019
 
По справі загибелі дівчини під тролейбусом суд заслухав чиновників

Сьогодні в Зарічному районному суді Сум слухали свідків по справі загибелі дівчини під колесами тролейбусу у лютому 2016 року біля ТРЦ "Лавина". Це були чиновники мерії: Світлана Липова, Віктор Волонтирець та Лариса Моша. Питали, як і чому на проспекті Лушпи з’явилась зупинка громадського транспорту.

Світлана Липова, директорка департаменту фінансів Сумської міськради: 
"Під час вашої присутності на цій комісії які питання розглядалися і які рішення приймалися? – Я вже не пам’ятаю, це пройшло вже три роки. – А з приводу тієї зупинки, де сталася трагедія, якісь питання вивчалися комісією? – Я ж говорю, я була з питання, пов’язаного з фінансуванням, інші питання мене не стосуються, і я навіть особо  і не внікала."

Віктор Волонтирець, у 2016 році керуючий справами сумського міськвиконкому: 
"Коли було прийнято це рішення, проектна документація на цю зупинку існувала-не існувала? – Це абсолютно не входить до моїх повноважень. В даному нормативному документі була така зупинка, як ТРЦ «Лавіна»? – Була. – На момент приняття цього рішення – 15 рік, лютий місяць - зупинка існувала? – Мене це не цікавить, я не знаю, я там не проживаю."

Лариса Моша, начальник відділу протокольної роботи Сумської міськради:
"У нас технічна робота, ми поставили номер, розіслали, і все. – Суть рішення вас не цікавить? – Ні."

Працівників міськради в якості свідків викликала прокуратура. Про це розповіла пізніше речниця відомства.

Наталя Науменко, речниця прокуратури Сумської  області: 
"Свідок Липова була членом комісії, яка вивчала причини та умови, що сприяли загибелі дівчини під колесами тролейбуса. Комісія була створена в Сумській міській раді і саме про висновки цієї комісії ми хотіли почути від свідка.  Свідки Волонтирець і Моша у складі виконавчого комітету розробляли проект рішення щодо перейменування зупинок. Від них ми хотіли отримати інформацію, чи проект стосувався саме перейменувань, чи введення додаткових зупинок в експлуатацію."

Наступне засідання відбудеться 24 вересня, суд слухатиме письмові докази з боку обвинувачення. Справа про загибель студентки під колесами тролейбуса триває з лютого 2017-го року. Обвинувачених троє: водій тролейбуса, начальник служби руху комунального підприємства. «Електроавтотранс» і начальник технічного відділу управління капітального будівництва міськради.