Під стінами заводу, що на Конотопщині, люди протестували проти забруднення повітря

18:16, 9 сер. 2019
 
Під стінами заводу, що на Конотопщині, люди протестували проти забруднення повітря

Біля прохідної Попівського експериментального заводу 8 серпня зібрався мітинг. На автобусах, легковиках і велосипедах до села приїхали конотопчани. Мітинг почався близько сімнадцятої вечора і тривав годину. Конотопчани з плакатами та протигазами. Перед людьми говорили представники заводу, вони - проти зупинки виробництва. Говорить технолог зміни Попівського експериментального заводу Світлана Сівер: 

«Є в мене діти, є в мене онуки, і я б не трималася за цю зарплату, якби я знала, що це шкодить здоров’ю моїх дітей і онуків. Так давайте все закриємо, давайте всі заводи закриємо, які воняють і будемо по всій Європі з простягнутою рукою: дайте нам пенсію. Дівчата, не знищуємо, у нас не хімічні викиди йдуть». 

Говорить мешканець с. Попівка Олександр Супрун

«Сморід такий, особливо увечері, нічого ж не можна відкрити. Завод хай би робив, але треба прибрати ті бардові ями, щоб воно там не смерділо, дихати ж нічим». 

Через виявлені порушення в діяльності підприємства обласні управління держекоінспекції та держпродспоживслужби подали позови до Сумського окружного адмінсуду з вимогою призупинити роботу Попівського заводу. Перше засідання 13 серпня. Організаторкою даної акції була депутатка Конотопської міської ради Інна Пащенко

«Якщо рішення буде прийняте виважене, нормальне і, дійсно, розберуться із тим, що робиться на даному підприємстві, і скажуть нам, що все, що тут робиться не становить не безпеки для людей, то тоді, будь ласка, працюйте собі й далі. Якщо не підтвердиться і, дійсно, тут є шкода людям, здоров’ю, екології, землі нашій, то тоді, будь ласка, зупинити дане підприємство до усунення усіх зауважень». 

Мітинг тривав годину. За словами Інни Пащенко зібралося 2000 осіб, за словами керівника Конотопського відділку поліції Андрія Сошка – 200.