Демонтувати тимчасову споруду біля першої гімназії вирішив виконком Сумської міськради

18:43, 13 сер. 2019
 
Демонтувати тимчасову споруду біля першої гімназії вирішив виконком Сумської міськради

Демонтувати тимчасову споруду вирішив виконком Сумської міської  ради. За таке рішення проголосували 12 членів, один – утримався. Знести мають цегляну огорожу біля першої гімназії по вулиці Шевченка, 18.

Почали її зводити два тижні тому. У паспорті об’єкта вказано, що тут йде реконструкція нежитлового приміщення. Як зазначено на інформаційному стенді, завершити будівництво мають у грудні цього року. Замовник - товариство «Бавар-SL», власник об’єкта, за словами начальника міської інспекції архітектурно-будівельного контролю Анатолія Довбні – донині невідомий. Колись воно було у ТОВ «Суми Бізнес Інвест». 

"На сьогодні власник даної будівлі не становлено. У зв’язку з тим, що у реєстрі державної правовласності є інформація, що він призупинив свою діяльність», - говорить Анатолій Довбня, голова міської архбудінспекції. 

 За інформацією он-лайн сервісу Youcontrol, у червні торік фірма, яка орендувала землю - «Бавар-SL» - програла апеляцію, у судах підприємство намагалось продовжити договір оренди ділянки до липня 2022 року, про що відмовила їй міська рада. За цією адресою – вулиця Шевченка, 18 зареєстровано кілька інших підприємств. У їхніх засновниках і керівниках записані Світлана Вардаєва та Ігор Касьяненко – що були засновниками «Суми Бізнес Інвест», яке припинило свою діяльність. Жінка з нами говорити не стала – на питання – хто там власник? сказала: звертайтесь до поліції. Ігор Касяненко слухавку впродовж дня не бере.