Котельню північного промвузла пропонують в оренду за 60 млн грн

21:44, 13 сер. 2019
 
Котельню північного промвузла пропонують в оренду за 60 млн грн

60 млн грн – такі гроші просить керівництво Сумського машинобудівного об’єднання. Цифру назвав сьогодні міський голова під час засідання тимчасової депутатської комісії. Її зібрали у зв’язку з бажанням заводу відмовитись від котельні, що заборгувала за газ близько 240 млн грн.

"Якщо навіть розглядати питання заключення орендних відносин, то за ким залишається ця заборгованість 174 млн грн та 65 млн грн, яку треба погасити, щоб отримати 90% рівень сплати, для отримання номінацій. Тому що питання усе в номінаціях. Перше – це отримання номінації, а друге – це за безпечення технічної готовності самих котлів", - каже сумський міський голова Олександр Лисенко. 

Потреба у грошах, аби запустити котельню – 5 млн грн., говорить міський голова. Кінцевий термін, коли мають підписати акт про її технічну можливість працювати взимку – 25 вересня. За словами заступниці директора Котельні північного промвузла Ірини Рибальченко, на 13 серпня котельня готова до опалювального сезону у цілому на 70%.

На комісії був присутній також директор «Сумитеплоенерго» Дмитро Васюнін. Його підприємство разом із мерією отримало листа-пропозицію про оренду майна Котельні.

"Обладнання перебуває повністю чи частково у заставі у банку, і є різні ризики виконання СНВО своїх зобов’язань щодо виплати єдиних коштів. Відповідно чи будуть у подальшому обтяження виконавцями приватними чи державними – ніхто не може сказати. Ми чітко розуміємо, що дана цифра вона буде включена до тарифу, чи по зоні обслуговування СНВО або ж по всій території", - говорить директор ТОВ "Сумитеплоенерго" Дмитро Васюнін. 

Головна вимога заводу перед потенційними орендарями – опалювати його промислові майданчики взимку. До п’ятниці, вирішили у депутатській комісії, взяти перерву.

"Доручити Сумському НВО до п’ятниці включно надати комісії умови оренди КППВ, - каже голова тимчасової депутатської комісії Дмитро Лантушенко.