У сквері по вул. Інтернаціоналістів будують додаткові кіоски

17:52, 19 сер. 2019
 
У сквері по вул. Інтернаціоналістів будують додаткові кіоски

Сквер по вулиці Інтернаціоналістів у Сумах на генеральному плані зазначений як рекреаційна зона. Поряд розташований магазин. Два тижні тому тут стали зводити додаткові металеві конструкції.

Земельна ділянка близько чотирьох соток знаходиться у комунальній власності. За інформацією начальниці управління земельних відносин Анни Стегній, її орендує підприємець Юрій Василенко з 2015 року.

Наразі магазин не працює. Приміщення здається в оренду. Його власник Юрій Василенко, каже – тут планують додаткові кіоски. Дозвіл на це отримали у 2016 році.

"Під що земля виділялася, те і буде. Ми отримали усе, згідно з законодавством, всі дозволи. Просто раніше у нас не було часу цим займатися, тому що не зовсім хороша ситуація в країні, фінансова та економічна. Все відповідно документації, ми не виходимо за межі ділянки", - каже підприємець Юрій Василенко. 

"Згідно генерального плану ця територія знаходиться в зоні обслуговування. Вона там, де одним з переважних видів використання території є розміщення торгівельних об’єктів. Це мається на увазі, або капітальних, або тимчасових. Що там монтується мені невідомо.Управління архітектури не давало ніяких вихідних даних, мається на увазі містобудівних умов і обмежень", - говорить головний архітектор м. Суми Андрій Кривцов. 

Чи має насправді підприємець дозволи на встановлення додаткових кіосків на орендованій землі, ми намагалися дізнатися в управлінні державного архітектурно-будівельного контролю Сумської міськради. Упродовж дня його начальник Анатолій Довбня слухавку не взяв. Анна Стегній – начальниця управління земельних відносин Департаменту забезпечення ресурсних платежів міської ради сказала, що коментувати використання цієї ділянки буде після вивчення документів.