Держпраця знайшла порушення техніки безпеки у дитячому парку "Казка"

17:49, 20 сер. 2019
 
Держпраця знайшла порушення техніки безпеки у дитячому парку

Оголена електропроводка та розвалені фортеці, на яких грають діти. Таке виявили працівники управління Держпраці у сумському дитячому парку «Казка». Сумчанка Олена Журба живе поряд із дитячим парком. Із трирічним сином Микитою грає тут щодня.

"Нам подобаються надувні батути, гірки, фонтан. На звичайні атракціони ми не ходимо зовсім. Це небезпечно, дитина боїться. Вони сильно гудуть, тріщать", - говорить відвідувачка дитячого парку Олена Журба. 

"Дітки люблять джампінг, веселі гірки. Я би покаталась б і на орбіті, але вона старувата, звичайно, боїмся", - каже відвідувачка дитячого парку Альона Ліннік. 

Тиждень тому працівники управління Держпраці були тут - знайшли порушення техніки безпеки, розповіла речниця Вікторія Жаловага.

"Зокрема це незадовільний технічний стан споруд-веж, які є цегляними, вони руйнуються. В них є балкони, наразі ці балкони доступні для дітей. Також були встановлені такі порушення, як використання газових балонів, які працюють під тиском, і вони використовуються підприємцями без відповідних дозвільних документів. Електропроводка, яка звисає з дерев, і у деяких місцях вона оголена. Це небезпечно, і такі порушення не мають бути на території дитячого парку. Про ці всі порушення наші фахівці розказали підприємцям, які зголосилися, що їх потрібно усувати", - розповіла речниця Управління Держпраці у Сумській області Вікторія Жаловага. 

Після перевірки, оголений кабель, говорить директор комунального підприємства «Сумикомунінвест» Олег Левченко прибрали.

"Я вважаю, що це не порушення. Тому що з їхніх слів, кабель який висів, він під напругою 12 вольт – це повністю безпечно. Це кабель, який йде до колонок, і до камери відеоспостереження. Дві фортеці знаходяться в оренді у приватного підприємства. Вони не виконують своїх договірних умов, але для того, щоб їх забрати нам на баланс треба виділити кошти, зробити обстеження, проектно-кошторисну документацію, щоб повністю їх або демонтувати, або побудувати на цьому місці щось нове", - каже директор КП «Сумикомунінвест» Олег Левченко. 

У дитячому парку «Казка» працює шість атракціонів. Усі, за словами Олега Левченка, сертифіковані та проходять випробування перед літнім сезоном. 

Чи будуть реконструювати фортеці, ми запитали в орендаря – керівника фірми ТОВ «Авуаль» Олександра Джарішнелова. Спочатку він пообіцяв розповісти про це, потім слухавку не брав. У 2011 році Сумська міська рада затвердила програму розвитку та реконструкції дитячого парку «Казка» на період до 2015 року. За словами директора «Сумикомунінвесту» Олега Левченка, вона не виконувалася, бо не було грошей. У наступному році – говорить виконуючий обов’язки директора Департаменту інфраструктури Віктор Павленко, мають відремонтувати центральні сходи. На це запланували в бюджеті Сум півмільйона гривень.