Шосткинському інституту, який входить до "Укроборонпрому" інкримінують розтрату бюджетних коштів

16:48, 28 сер. 2019
 
Шосткинському інституту, який входить до

Вилучили техніку, документи та договори. Такі обшуки провели вчора у Державному науково-дослідному інституті хімічних продуктів у Шостці, який входить до складу ДК «Укроборонпром». Про це розповів сьогодні начальник першого слідчого відділу теруправління Державного бюро розслідувань у Полтаві Євген Калугін. Кримінальне провадження відкрили за фактом розтрати бюджетних коштів. Йдеться про суму близько 5 млн грн.

"Були проведені обшуки у приміщенні Державного науково-дослідного інституту хімічних продуктів та їх контрагентів з приводу пошуку документів. А саме документів, якими укладались договори на постачання промислової техніки, купівлі-продажу транспортних засобів та продажу деталей, з приводу завищення цін таких договорів, що призвело до розтрати бюджетних коштів в особливо великих розмірах", - говорить начальник першого слідчого відділу теруправління ДБР у Полтаві Євген Калугін. 

"Провадження ніяке не відкрито, я його не бачив. Звідки така інформація? Так, була ухвала, вилучили деякі документи. Ось і все", - каже заступник директора Державного науково-дослідного інституту хімічних продуктів Микола Башлак. 

З чим пов’язують обшуки в інституті, Микола Башлак не коментує. У ДБР після вивчення вилучених матеріалів, каже начальник першого слідчого відділу Євген Калугін, надаватимуть оцінку діям керівництва інституту.