Підготовку ЖЕКів до опалювального сезону члени виконкому Сум визнали незадовільною

18:42, 28 сер. 2019
 
Підготовку ЖЕКів до опалювального сезону члени виконкому Сум визнали незадовільною

Підготовку обслуговуючих організацій Сум  до опалювального сезону визнали незадовільною. За це проголосували сьогодні члени виконавчого комітету. Як повідомила начальниця відділу департаменту інфраструктури Сумської міськради Тетяна Власенко – обслуговуючі організації не проводять гідравлічні випробування у будинках, аби перевірити стан внутрішньбудинкових мереж: 

«Робота в цьому напрямку не проводиться житловими організаціями». 

У підсумку голосування члени виконкому вирішили заслухати керівників обслуговуючих організацій, щодо  виконаної роботи на наступному засіданні 20 вересня. Про свою готовність розповіли організації – надавачі тепла у місті. Говорить заступниця директора ТОВ «Сумитеплоенерго» Надія Покутня

«Ремонтні роботи ми плануємо завершити до 5 вересня, на магістральних теплових мережах, також продовжили гідравлічні випробування на розподільчих теплових мережах. Було виявлено 85 пошкоджень на теплових мережах, 84 усунуто, одне пошкодження в роботі». 

Говорить головний інженер Котельні північного промвузла Леонід Коваленко:

«Загалом, 70-72% обладнання готове до опалювального сезону. Але є питання по газу. Ведуться переговори щодо реструктуризації боргу з НАК «Нафтогаз України» також треба задля безаварійної роботи в опалювальний сеизон 2019-20 провести ряд заходів на суму 5 млн грн.» 

Міський голова Олександр Лисенко сказав, що мерія вивчає питання фінансової допомоги Сумському машинобудівному об’єднанню. За його словами, ніхто не пристав на пропозицію  Об’єднання взяти в оренду котельню Північного промвузла. Зараз в уряді ідуть перемовини щодо реструктуризації заборгованості за газ, щоб отримати номінацію на новий опалювальний сезон. Говорить Сумський міський голова Олександр Лисенко

« Ми також сьогодні працюємо з КППВ для вироблення спільного проекту можливого консорціуму. Це підприємство яке буде власником, якщо котельня залишиться у власності заводу. Ми будемо з ними працювати над тим, щоб в наступному році ми вже в наступний опалювальний сезон разом, єдиним підприємством засновником якого буде, також, Сумська міська рада і підприємство, яке буде власником всього комплексу».

Нагадаю, два тижні тому керівництво заводу просило 60 млн грн у міста за оренду Котельні північного промвузла. Перед цим, листи із пропозицією надіслали потенційним орендарям через брак грошей на її утримання та обслуговування. Тоді борг Котельні північного промвузла за газ перед НАК «Нафтогаз» складав 240 млн грн.