Роменський ФК «Рятувальник» розпочав підготовку до сезону у Першій лізі

17:05, 29 сер. 2019
 
Роменський ФК «Рятувальник» розпочав підготовку до сезону у Першій лізі

Єдиний представник Сумщини у чемпіонаті України Першої ліги з футзалу – розпочав підготовку до сезону. ФК «Рятувальник» з Ромен тренується з оновленим складом та без ігрового паркету.

15-ть гравців розпочали підготовку до нового сезону у Першій лізі. На ранкових тренуваннях роблять вправи з м’ячами. Потім влаштовують ігрові тренування.

Ввечері працюють над фізичною підготовкою: бігають кроси, займаються у тренажерному залі. Навчально-тренувальні збори триватимуть три тижні. На них футболісти працюються по два тренування на день, п’ять днів.

Дмитро Баранник, гравець ФК «Рятувальник» (м. Ромни), говорить: «Ранкові тренування у нас в залі з м’ячами: координація, техніка володіння м’ячем. Силова робота, крос, спеціальна робота на швидкість. Настрій бойовий.  Хочемо давати бій в кожному матчі й досягати результату – тільки перемог».

П’ятий рік у команді грає хмельничанин Олександр. До «Рятувальника» його запросили після закінчення інституту й з того часу він змагається на Всеукраїнському рівні. Грає на позиції нападника. Всі інші гравці у команді не менше сезону. Наразі два гравці на переглядах у командах Екстра ліги. Натомість, лаву новачків роменчан поповнили двоє хлопців.

Олександр Колесник, гравець ФК «Рятувальник» (м. Ромни), розповідає: «Ми знали цих хлопців раніше. Ми з ними пересікались на чемпіонаті міста Суми. Заочно ми їх знали. Влітку ми збирались кожного тижня. По два рази грали у залі, а додатково кожен для себе грав у чемпіонаті Сумської області на великому полі. Це допомагає підтримувати фізичні кондиції й на зборах трішки легше».

Сезон у Першій лізі розпочнеться у середині жовтня. Перед цим роменські футболісти стануть учасниками передсезонного турніру у Черкасах.

Ігор Салівон, головний тренер ФК «Рятувальник» (м. Ромни), каже: «Ціль у нас завжди одна – перемагати у кожному матчі, викладатись на максимум й звідти буде результат. Проблема номер один, це наш зал. Я навіть не знаю, скільки йому років. На даний момент, це напевно найгірше покриття у Першій лізі. Звичайно, хотілося б змін: підтримку від міста й покриття в залі.

Футбольну команду «Рятувальник» заснували у 2008 році на базі Міжрегіонального центру швидкого реагування ДСНС.

Валерій Шокутько, помічник начальника Міжрегіонального центру ДСНС України, розповідає: «Дуже багато питань надходить чи наші це рятувальники. Так, наші, всі у нас працюють. У вільний від роботи час вони займаються улюбленою справою. Саме тому ми маємо досить непогані результати».

Спершу команда брала участь в міських змаганнях, у 2013 році вперше стала учасником Першої ліги України. Роменчани «срібні» призери чемпіонату України другої ліги, віце-чемпіони чемпіонату ДСНС України з футзалу 2017 р та серед команд силових структур та правоохоронних органів ФСТ «Динамо» 2013-2016 рр., чемпіони Сумської області серед силових структур, Володарі Кубку Сумщини з футзалу 2017-2018 рр. Минулого року у першій лізі «Рятувальник» посів п’яте місце.