У Сумах провели тендер на будівництво дитячого садка у 12 мікрорайоні

17:43, 3 вер. 2019
 
У Сумах провели тендер на будівництво дитячого садка у 12 мікрорайоні

Провели тендер на нове будівництво дитячого садка у 12-му мікрорайоні. Інформація про це з’явилася у системі електронних закупівель «Прозоро» вчора. Замовник – управління капітального будівництва Сумської міськради. Очікувана вартість робіт – майже 67,5 млн грн. В аукціоні взяли участь три будівельні компанії. Це ТОВ «Топаз», АТ «Сумбуд» та ТОВ «Профт Буд Сістем».

"Протягом п’яти днів тендерний комітет розгляне пропозиції, потім 10 днів є на їх оскарження. Якщо хтось, знову ж таки, з учасників тендеру хоче це оскаржити. Він має на це повне право, заборонити йому ніхто не може. Тому переможець в найкращому випадку буде визначений за три тижні", - говорить начальник управління капітального будівництва Віталій Шилов.

Наразі, найнижчу ціну – близько 59 млн грн запропонувала будівельна компанія «Топаз». Чому порахували саме таку цифру, директор підприємства Микола Сіроштан коментувати відмовився. Тендер оголосили вдруге, бо перший, який провели у червні – скасували. Зробили це через скаргу однієї з фірм-учасників до Антимонопольного комітету. Це компанія «Профт Буд Сістем», яка подалася знову. Чи оскаржуватимуть рішення замовника на цей раз – дізнатися не вдалося. Її керівник Олександр Волоський слухавки не брав. За словами начальника управління капітального будівництва Віталія Шилова, цього року планують звести фундамент – на 5,5 млн грн. Добудувати мають у наступному. Це буде заклад на 160 дітей. Зараз у тому районі працює два садочки №2 та №8. За інформацією начальниці управління освіти та науки сумської міськради Антоніни Данильченко там навчається близько 800 дітей.