У міському парку ім. Кожедуба відкрили скейт-парк

15:00, 9 вер. 2019
 
У міському парку ім. Кожедуба відкрили скейт-парк

У міському парку ім. Кожедуба відкрили скейт-парк. Перевіряли його покриття скейтери, самокатники та ВМХ-сери.

Для перевірки скейт-парку влаштували пробні змагання. Випробовували себе, покриття та фігури учасники на скейтах, самокатах, ВМХ- велосипедах. Вік учасників від 9 до 22 років.

Дмитро Микитенко, самокатник: «Я опанував фігуру фан-бокс – це дуже круто. Я намагаюся виграти».

Лада Корольова, скейтерка: «Мені брат скейт подарував. Він теж катається. Тут хороша дорога, а у нас, наприклад, у дворі вона не дуже, коли ти їдеш, наче відбиваються колеса».

Потренуватися у скейт-парку учасники мали змогу тільки до відкриття.

Олександр Гузенко, ВМХ-сер: «Фігури були доступні лише сьогодні, тому готуватися до цього було трохи важко, бо перша половина ще раніше парку побудована і на ній трохи можна щось було навчитися принаймні, тому що у нас раніше не було жодної бази для тренування. Поки що все добре. Ніяких нарікань немає. Все зручно, порівняно. Ми були в Харкові, були в Києві й це на задовільному рівні».

Віка Лукаш, мама скейтера: «У мене дитина займається цим два місяці лише. Я дуже хвилююся. Я була взагалі проти, я й зараз хвилююся. Йому дуже це подобається, тому я йому нічого сказати не можу. Так ось прийшла і за нього вболіваю».

Денис Курбатов, батько скейтера: «Тут є можливість не тільки кататися, а й показати себе, свою майстерність більш широко. Я думаю, що в будь-якому випадку спорт – це майбутнє для молоді й для нашого міста. Все загоїться, тому що рух – це життя».

Кирило Бурлака, голова ГО «Молодіжне об’єднання «Extreme Style»: «Можна зараз кататися. У мене просто цікаве питання, коли здали майданчик? Вчора він ще не був готовий. Сьогодні зранку докрутили. О котрій тоді приймали? Ну, це таке. В цілому поки що все виглядає доволі непогано. Я прийшов сюди подивився в цілому виглядає непогано. Погано, що не стало дерев, але там таке двояке питання. Так, можна катати. Ті, негаразди, які були з покриттям, їх виправили. Подивимося на скільки довго цей ремонт протягне».

Нагадаю, будівництво скейт-парку замовляв департамент інфраструктури Сумської міськради. Тендер проводили двічі у 2017-му та 2018 роках. Обидва виграла підприємниця Вікторія Рева. На його будівництво витратили понад 3 мільйони гривень. За словами спеціаліста відділу благоустрою Департаменту інфраструктури Сумської міськради Сергія Наумова, сьогодні доставлятимуть останні дві фігури для скейтбордингу. До кінця тижня виконавець робіт має надати департаменту інфраструктури акти виконаних робіт. Хто візьме на баланс скейт-парк – говорить Сергій Наумов – планують визначитися до кінця жовтня.