Законність будівництва дороги до мікрорайону «Еспланада» у Сумах перевірятимуть

17:33, 9 вер. 2019
 
Законність будівництва дороги до мікрорайону «Еспланада» у Сумах перевірятимуть

Законність будівництва дороги до нового мікрорайону «Еспланада» у Сумах перевірятимуть. Мова про нову дорогу, яка веде до мікрорайону з проспекту Михайла Лушпи – навпроти торгового центру «Лавина». Головний архітектор Сум Андрій Кривцов прокоментував цю ситуацію так:  

«За проектом детального плану території вона існує, але, чесно кажучи, коли я побачив як її роблять, це таке страхіття. Її будують, питання: дозвільні документи є? На основі містобудівної документації розробляються робочі креслення по яким будують, а цього іще немає». 

Заступник начальника Управління держархбудконтролю м. Суми Валерій Скоромний сказав: 

«На сьогодні перевірка іще не проводилась, щодо будівництва цієї дороги, запланована на 10 вересня. Перевірка триватиме 10 днів. Під час цієї перевірки будуть досліджені питання щодо відповідності містобудівній документації, відповідність будівельних робіт проектно-кошторисній документації, що розроблена та, мабуть, затверджена, ми іще не бачили». 

В Єдиному державному реєстрі дозвільних документів на будівництво ми знайшли дозволи для ПАТ «Сумбуд» на реконструкцію обласної лікарні та на будівництво Критого полігону точного землеробства. У приймальні «Сумбуду»  секретар пообіцяла перетелефонувати, коли керівництво з’явиться на місці. Протягом дня відповіді ми не отримали. Нагадаю, мікрорайон «Еспланада» почали будувати у 2013 році, його площа – 13 гектарів, за проєктом тут має проживати більше шести тисяч людей. З серпня 2016-го мешканці прилеглих до «Еспланади» будинків влаштовують акції протесту проти руху через їхні двори транспорту, який веде до новобудов.