Близько тисячі мешканців Сумщини взяли участь у акції «Твоя енергонезалежність»

15:38, 10 вер. 2019
 
Близько тисячі мешканців Сумщини взяли участь у акції «Твоя енергонезалежність»

Близько тисячі заявок на участь у акції «Твоя енергонезалежність» подали споживачі Сумщини до Сумигаз Збуту». За умовами акції споживач може купити до 25 тисяч кубів газу на опалювальний період за літньою ціною. Акція розповсюджується на всіх клієнтів газогопостачальних компаній.

«Написала заявку, щоб прийшов інспектор, подивився показання лічильника, тоді на основі цього подивиться, я прийду сюди, принесу копії документів і оформлять мені заявку і куплю собі газ за літніми цінами», - каже Тетяна Калістратова, користувачка «Сумигаз Збут» .

Скористатися послугою можуть домоволодіння, які користуються газом на загальних умовах і ті хто користуються субсидіям.

«Ми призначаємо субсидію на загальних підставах, якщо людина має на це право. На сьогодні Положенням передбачено перерахунки розміру житлової субсидії у зв’язку зі зміною цін і тарифів. Незалежно від того, за якою ціною придбано цей газ, ми повинні провести перерахунок у тій сумі, яка буде відповідно до тієї ціни газу, що буде діяти на той період. Але це на сьогодні діюча постанова. Що буде прийнято надалі - ще не коментуємо», - говорить  Валентина Соболєва, начальниця відділу соціальних гарантій департаменту соціального захисту населення Сумської ОДА.

На мешканців, що створили у своїх будинках ОСББ акція поширюється, окрім будинків де є дахові котельні.

«Є ОСББ з даховими котельнями, які самостійно утримують цей газ, які іде на дахові котельні для забезпечення співвласником самостійного підігріву гарячої води, самостійного забезпечення опалення це той самий газ якщо у квартирі є автономне опалення і ми сплачуємо газ по іншій ціні, електроенергію по іншій ціні, не таку як для населення, це навантаження лягає на самих власників», - каже  Роман Гученко, віце-президент ГО «Всеукраїнська ради голів ОСББ».

Наразі придбати газ бажаючі зможуть за ціною 5 995 грн за 1000 куб. м. Максимальний обсяг закупівлі газу обмежений: 25 тис куб. м. на одне домогосподарство.

«На сьогоднішній день у Сумській області отримано вже більше тисячі заяв для того, щоб отримати заявку необхідно звернутися до центру обслуговування клієнтів в будь-якому з міст, де надаються послуги з паспортом, ідентифікаційним кодом та актуальними показаннями лічильника на даний момент, також заявку можна оформити онлайн у особистому кабінеті на сайті 104.ua», - говорить Анастасія Шимаріна, прес-секретарка тов «Сумигаз Збут».

Скористатися акційною пропозицією можна до 25 вересня.