ФК «Барса» розпочав сезон у чемпіонаті України U-19

17:43, 11 вер. 2019
 
ФК «Барса» розпочав сезон у чемпіонаті України U-19

Сумська «Барса» розпочала ігровий сезон у чемпіонаті України Першої ліги з футболу серед юніорів до 19 років. Їх першим суперником став клуб «Петриківка» з однойменного селища міського типу Дніпропетровської області.

На полі футбольного центру «Барса» сумський клуб приймав «Петриківку». Рахунок вдалось відрити гостям на 16-й хвилині гри, вдало розігравши штрафний. Потім до кінця тайму голів не забивали. На перерву пішли за мінімальної переваги гостей.

У другому таймі сумчани почали активніше грати в атаці. Гості високо зустрічали  опонентів й не давали наблизитись до своїх воріт. Грали здебільшого на середині поля. Футболісти «Петриківки», лідируючи у матчі, не відсиджувались у захисті, а також продовжували розганяти атаки. Сумчанам вдалось «пройти» оборону суперників й зробити гольовий момент. Гості цим скористались й перейшли в контратаку. Сумчани не встигали повернутись у захист й пропустили ще один м’яч.

У підсумку гра так і завершилась перемогою «Петриківки» з рахунком 2:0.

Ігор Хоменко, головний тренер ФК «Петриківка» (Дніпропетровська обл.), говорить: «Ми готували до цієї гри досить серйозно, напрацьовували тактичні схеми, стандартні положення. Я зайду у роздягальню й подякую хлопцям: що ми планували, вони виконали й закріпили це результатом.  Вони сьогодні проявили майстерність, забив другий м’яч, ми добре вибігли у контр-атаку, скористались помилкою суперника, використовували високий пресинг й добились позитивного результату».

Сергій Страшненко, головний тренер ФК «Барса» (м. Суми), розповів:

 «Старт сезону, на жаль, невдалий. Команда функціонально готова і підвела нас реалізація моментів. Певні кількість моментів у першому таймі ми повинні були забивати. Напевно, не вистачає певної майстерності. Основна група гравців це 17-річні хлопці».

Наступний тур сумська «Барса» зіграє 18 вересня проти харківської «Кобри».