У справі щодо аварії за участі автівки патрульних слухали потерпілих

19:04, 17 вер. 2019
 
У справі щодо аварії за участі автівки патрульних слухали потерпілих

У справі щодо аварії за участі автівки патрульних слухали потерпілих та вивчали докази. Судове засідання відбулося в Зарічному районному суді. Під час засідання передивлялись відео з камер відеоспостереження – саме момент аварії.

«На перехресті вулиці Петропавлівської та Перекопської сталося зіткнення легкового автомобіля темного кольору і Тойоти Пріус білого кольору. У цей час на світлофорі увімкнене червоне світло для автомобіля Тойота Пріус», - каже прокурор Андрій Петренко.  

У потерпілих сьогодні у залі суду просили згадати події дня, коли сталась аварія.

«Ви от побачили тільки – і все, більш нічого. Усе інше – це тільки наслідки. А нас цікавить: що було перед цим», - говорить захисник обвинуваченого Сергій Третьяков.

«Я в ту сторону не дивився. Звідки рухався автомобіль», - каже потерпілий Антон Друзь.

«Я детально розповідати не можу, адже я взагалі нічого не пам’ятаю. Я отримала черепно-мозкову травму, відкритий перелом, гематому нирки, лікувалась у обласній лікарні. Загалом, три місяці проходило лікування і в результаті отримала групу інвалідності», - говорить потерпіла Олена Фоменко.

Наступне засідання призначили на 25 вересня. Мова йде про аварію, яка сталася у серпні минулого року. Тоді на вулиці Петропавлівській у Сумах зіткнулися авто патрульних і легковик: від удару машину патрульних викинуло на тротуар. Семеро людей травмувались. Якщо провину поліцейського, який був за кермом, доведуть: йому загрожує від трьох до восьми років позбавлення волі. Крім того, потерпілі подали цивільні позови. Разом вони просять стягти з Національної поліції понад один мільйон двісті тисяч гривень моральної та матеріальної шкоди.