НАЗК склало протоколи на заступницю мера Сум

17:27, 18 вер. 2019
 
НАЗК склало протоколи на заступницю мера Сум

Національне агентство з питань запобігання корупції склало на заступницю сумського міського голови Альону Дмітрєвськую два протоколи  про порушення нею законодавства, а саме мова йде про вчинення нею правопорушень пов’язаних з корупцією. Таку інформацію оприлюднило НАЗК на своєму офіційному сайті. Розгляд справи призначений у Зарічному суді міста Сум на  26 вересня. Про це сказала прес-секретарка Зарічного райсуду Наталія Сидоренко.

«У протоколах мова йде про те, що особа не повідомила про наявність реального конфлікту інтересів, що виник при розгляді звернення громадянина. За матеріалами справи у даному зверненні заявник скаржився на протиправні дії самої посадової особи, а вона взяла участь у підготовці акта перевірки комісії за даним фактом, тобто вчинила дії в умовах реального конфлікту інтересів», - каже прес-секретарка Зарічного райсуду Наталія Сидоренко.

Ми намагались зв’язатися з Альоною Дмітрєвскою, її телефон вимкнений. За словами керівника прес-служби Сумської міськради Ольги Семенистої заступниця мера з понеділка знаходиться у відпустці. Для того, аби дізнатися причини складених протоколів, ми направили запит на публічну  інформацію до Національного агентства з питань запобігання корупції України. Якщо ж провину заступниці мера доведуть, їй загрожує штраф у розмірі від  6800 грн  до 13 600 грн  або позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком на один рік.