У Сумському легкоатлетичному манежі відзначили міжнародний день студентського спорту

17:16, 19 вер. 2019
 
У Сумському легкоатлетичному манежі відзначили міжнародний день студентського спорту

Легкоатлетичну естафету та нагородження спортсменів організували сьогодні у Сумському легкоатлетичному манежі  до міжнародного дня студентського спорту. Його відзначають щорічно 20 вересня. 

Серед нагороджених - дзюдоїстка Анастасія Антіпіна. У цьому сезоні вона зайняла друге місце на Кубку Європи.

"Більше всього запам’ятався Кубок Європи, там я займала призові місця, потім чемпіонат Європи, зараз буде Україна. У нас іншого виду спорту в місті не було, тому пішла на дзюдо. Так захотіли тато з мамою", - каже спортсменка Анастасія Антіпіна. 

Аби визначити переможця серед університетів організували легкоатлетичну естафету – чотири на двісті метрів. Команда Сумського державного університету фінішувала першою.

"Займаюсь легкою атлетикою, спеціалізуюсь на дистанції 400м. На жаль, в цьому сезоні не вдалося потрапити на чемпіонат Європи, але були в кар’єрі і Чемпіонати світу, і Чемпіонат Європи. Найкращий результат на вулиці - 47,83, а в цьому манежі, в закритих приміщеннях – 48,60", - говорить спортсмен Ярослав Демченко.

Понад десять тисяч студентів займаються спортом на Сумщині. Про це сказав начальник Сумського обласного відділення комітету фізичного виховання та спорту Олександр Маслов.

"В цьому році студенти нашої області вибороли перемоги на всеукраїнській зимовій та літній універсіадах. Були представлені на всесвітній універсіаді та європейських іграх єдиноборств, вибороли повний комплект нагород", - розповів начальник Сумського обласного відділення комітету фізичного виховання та спорту Олександр Маслов.