У Сумах відкрилася виставка, присвячена сорокаріччю діяльності фотографа Олександра Сагалаєва

13:37, 21 вер. 2019
 
У Сумах відкрилася виставка, присвячена сорокаріччю діяльності фотографа Олександра Сагалаєва

Виставка фотографа Олександра Сагалаєва відкрилася в сумській міській галереї. Присвячена вона сорокаріччю діяльності автора.

Виставка під назвою «Сорок» - це п’ятдесят одна робота Олександра Сагалаєва . Їх розмістили в двох залах міської галереї. Фото автор збирав протягом двох років. Вони зроблені на Сумщині та в Карпатах.

«Йду – бачу пейзаж, я його знімаю. Поїхали в Шостку – ось три пейзажі за мною. О п’ятій ранку підхопилися, з п’ятої до шостої ранку півтори тисячі кадрів зробив. Три-чотири з них вийде гарних», – говорить Олександр Сагалаєв.

На відкритті виставки присутні друзі, колеги, родичі та учні.

«Особливість цих фото в тому, що вони є документальними. Дуже мало на це зараз звертають увагу пересічні громадяни, а фотохудожники взагалі це якось повз очі пропускають. Зараз фотографія така: екшн, показова, постановочна. Ця фотографія – документальна, вражає своєю дійсністю, вона проста», – говорить фотограф Сергій Бугаєнко.

«Мені дуже сподобалися моменти фрагментарності. Коли є фрагмент, якась деталь. Олександр Сергійович – майстер деталей. Коли ти бачиш деталь, та ж черепаха – далі додумуєш решту частини, пейзаж. І тут важливо: зупинитися, подивитися, відчути атмосферу, малювати далі те, що ти хотів би бачити поряд із цією деталлю», – розповідає відвідувачка виставки Тетяна Кулижка.

«Першу виставку, яку я презентував, я презентував її з Олександром. Вона називалася «Нічого, крім щастя». Я думаю, ця виставка відрізняється тим, що як і ті роботи, з якими ми починали разом з ним, вони відрізняються почуттям щастя», – каже фотограф Валерій Бершов.

«Ми стали якраз біля того куточка, який мені сподобався більш за все: просто монументи, але їх потрібно було побачити, і прямо – ціла історія в цих монументах», – розповідає – відвідувачка виставки Юлія Опанасюк.

Виставка діятиме до 6 жовтня. Потім її покажуть у Шостці, Глухові, та Путивлі.