Чемпіонат України з дрег-рейсінгу відбувся в Сумах

17:04, 21 вер. 2019
 
Чемпіонат України з дрег-рейсінгу відбувся в Сумах

Злітна смуга аеропорту в Сумах приймає четвертий етап чемпіонату. У заїздах стартують по два автомобіля, переможець визначається за олімпійською системою – на вибування. Автівки класифіковані за типом приводів і об’ємом двигунів. Пілотів – близько сорока.

Учасник змагань Сергій Густінін говорить:

«Вже прохолодно, асфальт не прогрівається, через це великий букс навіть на гарній резині. Цього року почали тренування в серпні, перші етапи пройшли в Харкові, авто зроблене на комплектуючих ВАЗ , крім ходової частин автомобіля».

Гооврить Вадим Лисий, голова Федерації автоспорту Сумщини, учасник чемпіонату:

«Це дуже важке перевантаження і дуже страшно, відверто кажу. Покриття в аеропорті не дуже гарне, драг нагадує шрифт, боком проходимо фінішну створу, це стрьомно відверто».

Майстер спорту  і чемпіон України Сергій Соловченко говорить: його авто потребує спеціальних умов. На цій трасі, говорить чоловік, не проявить усі свої здібності через особливості погоди і покриття:

«Займаюся цим спортом з 2004 року, різні автомобілі були. Потім вирішив – треба не брати участь, а перемагати, треба потужність більше, машину веселіше, і так  і дійшов до цієї машинки . Все починалося з горбатого запорожця, зараз він не горбатий, а довгий запорожець, але душа запорожця лишилася в ньому».

У перервах між заїздами глядачі глядачі і вболівальники могли відвідати виставку автомобілів та мотоциклів.

Говорить глядач Арием Москаленко:

 «Все нормально, тільки місця мало зробили,думали, напевно, що мало людей буде. а так взагалі добре все. Погода  не дуже,звичайно, вітер ,холодно».

Головне для учасників сьогодні – набрати якнайбільше очок. Переможців визначать за підсумками  п’яти етапів чемпіонату. Останній, заключний запланований  на 28 вересня у Запоріжжі.