У Зарічному суді повторно слухали свідка у справі викрадених 13 айфонів

11:56, 23 вер. 2019
 
У Зарічному суді повторно слухали свідка у справі викрадених 13 айфонів

Прокуратура звинувачує колишнього директора підприємства  «СЕТАМ» Олега Неживело у привласненні та продажі гаджетів, які знаходилися у нього на зберіганні. Останнє судове засідання відкладалося у зв’язку з  проханням адвоката викликати свідка.

Свідок Євген Діденко говорить:

«У якийсь період часу даний телефон передався Олегу мною, чи користуватися він ним хотів, не знаю. Я його забрав , і по сьогоднішній день він знаходиться у мене, в моєму володінні. Це саме питання було задано мені працівниками внутрішніх справ, я їм також надав телефон , вони звірили все, більше питань до мене не виникало».

Наступне судове засідання  у цій справі призначили га 11 жовтня. Тоді мають відбудится судові дебати, заплановане також останнє слово обвинуваченого. У квітні 2015-го року на станції «Конотоп» у поїзді «Одеса - Москва» митники виявили не задекларовані гаджети фірми Applе загальною вартістю понад один мільйон 300 тисяч гривень. У червні того ж року рішенням суду гаджети конфіскували на користь держави. Зберігались вони на Сумській митниці, потім їх передали до «Інформ’юсту», а пізніше на склади «Сетаму», що надає послуги з реалізації та безоплатної передачі конфіскату. У грудні 2016-го пристрої безоплатно передали поліції для службових потреб. У січні 2017-го поліція виявила, що 13 айфонів підмінені більш дешевими моделями. Нині екс-директора Державного підприємства «Сетам» Олега Неживело звинувачують за трьома статтями Кримінального кодексу. Це - привласнення майна, зловживаючи службовим становищем, зловживання службовим становищем та незаконні дії з конфіскованим майном. Чоловіку загрожує від трьох до восьми років за ґратами.