Сумські панкратіасти вибороли нагороди чемпіонату світу та пояси WWFC

16:17, 26 вер. 2019
 
Сумські панкратіасти вибороли нагороди чемпіонату світу та пояси WWFC

Сумські бійці здобули нагороди чемпіонату світу з греплінгу та два пояси професійних поєдинків WWFC. Змагання відбулись у столицях Казахстану та України.

Світлана Скрипник та Дмитро Баранов привезли з чемпіонату світу по дві нагороди. Наразі спортсмени відновлюються й відпочивають. Сьогодні зібрались обговорити поєдинки з тренером.

Світлана стала чемпіонкою у вазі до 53 кг у розділі греплінг ноу гі, поборовши у фіналі американку. У цей же день у неї відбувся другий фінал, де вона здобула для себе другу медаль.

Світлана Скрипник, чемпіонка світу з греплінгу, говорить: «Це було важко. Я думаю, якщо б вони були у різні дні, то можливо було б все по-іншому. Завадила втома, я втомилась за цілий день й можливо технічного арсеналу не вистачило. Суперниця була з Америки, з якою я була у фіналі. Мені здалось, що вона була найсильніша».

Дмитро на світовій першості змагався травмований. У розділі Гі у ваговій категорії до 62 кг у фіналі він зустрівся з французьким спортсменом, якому й програв. У «ноу гі» боєць здобув собі другу медаль - «бронзову».

Дмитро Баранов, призер чемпіонату світу з греплінгу, каже: «У мене була травма. Мене вкусила собака за два дні до від’їзду, наклали шви. З такою проблемою я поїхав на змагання. Всі суперники бачили цю травму, бо один розділ ми змагались в шортах і футболках. Всі бачили, що замотана нога й акцентували увагу на нозі. Намагались її крутити, ломати».

Практично в ті ж самі дати київський Палац спорту приймав змагання зі змішаних одноборств професіоналів WWFC. Там пояс переможця за тимчасовий титул виборов сумчанин Кирило Горобець, здолавши Рината Саякбалаєва.

Кирило Горобець, чемпіон WWFC, розповідає: «По ходу поєдинку було не дуже складно. Бо ми дивились бої мого суперника й все проаналізували, були готові до кожного руху, до кожного удару суперника. Все йшло по плану але в боротьбі в партері було складніше, суперник дуже в’язкий, важко було контролювати його в партері та завершити поєдинок достроково».

Свій титул на професійному ринзі, захистив ще один сумчанин Сергій Гузев. У середній вазі роздільним рішенням суддів він переміг Севи Грегора.

Головний тренер збірної України та наставник сумських бійців Сергій Чередниченко не поїхав на чемпіонат світу, а підтримував своїх професійних спортсменів у Києві.

Сергій Чередниченко, заслужений тренер України, говорить: «На жаль не зміг бути присутній у двох місцях одночасно. Для себе вибрав, що буду корисніший у Києві, де Гузев Сергій захищав пояс, а Кирило Горобець мав завоювати цей пояс, до якого він довго йшов. Тож, вирішив, що буду кориснішим у Києві, хоча дуже переживав за своїх вихованців, які виходили у цей час на килим в Казахстані».