Вибух на підприємстві у Сумах: троє працівників в реанімації (ВІДЕО)

16:07, 28 вер. 2019
 
Вибух на підприємстві у Сумах: троє працівників в реанімації (ВІДЕО)

Вибух на пробковому заводі «Гуала Кложерс Украина» стався сьогодні у Сумах. 

Стався він близько 11-ї в цеху металізації. Його площа 400 квадратних метрів. За інформацією рятувальників, після вибуху почало горіти обладнання, облицювання та утеплювач стін приміщення.

"Станок, мабуть, знаходився у справному стані, тому що все це контролювалось. А як сталося… буде слідство, воно вияснить цю причину", – каже  начальник охорони заводу Олександр Курило.

"По приїзду працівників поліції там вже працювали рятувальники. Вони гасили пожежу. Було встановлено, що в одному з цехів, де працювала зміна, стався вибух. На той час там знаходилися 19 людей, десять з яких зазнали тілесних ушкоджень", – каже речниця Нацполіції Сумщини Ельвіра Біганова.

Вісьмох травмованих привезли до Сумської обласної лікарні. Троє з них у реанімації з опіками близько 40% тіла – розповіла заступниця головного лікаря Олена Азарова.

"Опіки обличчя, голови, тулуба, рук, ніг і, плюс, вони надихались оцими продуктами горіння. Що там горіло, це вже скажуть спеціалісти, але це опіки полум’ям. Троє осіб госпіталізовані до опікового відділення, травми там легкі, але ми все одно їх госпіталізуємо, бо вони всі надихались оцих продуктів горіння. І двох людей ми відпустили додому, там незначні опіки першого ступеня. У двох жінок невеликі різані рани склом, бо вони вибивали вікно щоб вийти з того приміщення", – каже заступниця головного лікаря Сумської обласної лікарні Олена Азарова. 

У поліції відкрили кримінальне провадження за статтею "порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах, що спричинило тяжкі наслідки". 

Виробництво «Гуала Кложерс Украина» знаходиться у Сумах на вулиці Лінійна, 18. Засновано воно було у 2018-му році. На ньому виготовляють гвинтові алюмінієві ковпачки, винні алюмінієві ковпачки, а також ковпачки для мінеральних вод і медичного призначення.