Травмованих під час вибуху на заводі в Сумах перевели до реанімації у Харкові

12:29, 1 жов. 2019
 
Травмованих під час вибуху на заводі в Сумах перевели до реанімації у Харкові

Двоє травмованих, які потрапили до реанімації після вибуху на заводі «Гуала Кложерс» у Сумах, знаходяться в реанімації Харківського опікового центру. Чоловіка та жінку привезли вчора ввечері

Цю інформацію Суспільному підтвердила головний лікар Харківської лікарні невідкладної допомоги Олена Ковальова.

За її словами, пацієнти у відділенні реанімації. Чоловік із 70% опіками тіла у тяжкому стані. Жінка — у стані середньої тяжкості, вона отримала 40% опіків.

Чоловіка до Харкова доставили літаком, розповів льотчик громадської організації «Цивільний Повітряний патруль» Юрій Покусай. На борту ліката місце лише для одного пацієнта та лікаря. Тому іншу пацієнтку везли до Харкова машиною, розповів телефоном Покусай:

«Переліт пройшов у межах стандарту. Все нормально. Ми приземлялись у Сумах, є такий аеродром Гриценкове. Злітньо-посадкова смуга там — ґрунт. Виконали туди переліт з Харкова з лікарем-анастезіологом на борту нашого літака. Далі посадка в аеродромі Гриценкове, завантаження і у зворотному напрямку. Виконали посадку на аеродромі Харківського державного авіаційного підприємства. І вже звідти швидкою був доправлений до лікарні».

Вибух в цеху металізації пробкового заводу «Гуала Кложерс» стався у суботу, 28-го вересня. На момент вибуху в цеху було 19 людей. Після вибуху до сумської лікарні привезли 8 людей, двох після обстеження відпустили додому. У поліції за фактом пожежі відкрили кримінальне провадження за статтею «Порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах, що спричинило тяжкі наслідки». 

Фото: ГО "Цивільний Повітряний Патруль"