Дві акції протесту влаштували у Сумах перед концертом Олега Винника

21:10, 3 жов. 2019
 
Дві акції протесту влаштували у Сумах перед концертом Олега Винника

Дві акції протесту влаштували у Сумах перед концертом Олега Винника. З плакатами зібралися представники осередку партії «Демократична сокира» та з віниками прийшли представники «Правого сектору». Обидві проти відеокліпу з російськими артистами, в якому знявся співак.

Зібралися на акцію о пів на сьому вечора навпроти Манежу СумДУ, де за пів години мав відбутися концерт виконавця.

Катерина Костюк, членкиня партії «Демократична сокира»:«Він підтримує ідеї Руського миру, те, що він брав участь у флешмобі з пропутінськими артистами, те що він одягав футболку з написом «ВСЕММИР». Таку ж саму футболку вдягала Валерія, таку саму футболку вдягав Пригожин, який відкрито підтримував анексію Криму, які відкрито підтримували окупацію Донбасу».

Сергій Мироненко, голова сумського осередку «Демократична сокира»: «Вимоги дуже прості, щоб пан Олег не робив, як він робив на пресконференції, коли він 40 хвилин ухилявся від запитань журналістів і розповідав там якісь казки. Цю пресконференцію він міг вкласти у якісь 10 секунд і сказати, що Крим – це Україна, а на Сході – збройна військова агресія Росії ».

Одні прийшли з плакатами, а інші з віниками.

Вадим Чернявський, голова спілки АТО «Граніт»: «Асоціацію розумієте – Винник – це віник, якій здають Україну по ступово, по маленьку. Ми для того воювали й захищали країну для того, щоб такі як Винник підтримували Руський мир і на запитання чий Крим відповідали гм-м, ось таким Макаром».

Сергій Супрун, керівник обласного осередку «Правий сектор»: «Олег Винник – він не тільки є артистом в цьому розумінні, як вони завжди кажуть – «Артисти поза політикою». Все ж згадаємо, що Олег Винник – він себе позиціював як політик, він шов 2-м номером по списку «Аграрної партії». Робити такі заяви, що я не знаю чи Крим і що там не загинув ніхто, і що він фактично належить Росії – це як мінімум недоречно».

Концерт виконавця розпочався о 19.00.

Людмила Мігуліна, відвідувачка концерту: «Я чесно вам скажу, я не бачила цього відео, тому нічого не можу сказати. Багато пісень мені подобається, майже всі».

Володимир Іванович, відвідувач концерту: «Вперше. Буде приємно подивитися».

Тетяна Мороз, відвідувачка концерту: «По телевізору кожного дня слухаю, корову дою, кидаю й слухаю і підтанцьовую. З села приїхала спеціально. Діти купили білет на День народження. Так що жду. Люблю його сильно».

Володимир Бабич, заступник начальника Головного Управління Національної поліції в Сумській області: «Згідно з завчасним повідомленням активна частина громади в кількості 10 осіб сьогодні присутня біля споруди, де буде проходити концерт Олега Винника. Громада має право, виражає в демократичний та законний спосіб думку про процеси, які пов’язані з даним виконавцем. Наразі все проходе мирно. Поліції мінімум, логічний абсолютно мінімум на забезпечення громадського порядку, але ситуація під абсолютним контролем поліції».

Юлія Ніколаєва, журналістка: «Абонент не може прийняти ваш дзвінок. – Представниця Олега Винника — Олена Ткач пообіцяла нам прокоментувати цю ситуацію, але на той час, на який ми домовилися, телефон у неї вимкнено».