Для сумських школярів влаштували криміналістичний квест

17:26, 8 жов. 2019
 
Для сумських школярів влаштували криміналістичний квест

Криміналістичний квест для учнів сумських шкіл провели у Сумському національному аграрному університеті. Присвячений він Дню юриста.

Обшукати приміщення та 1 хвилину – таке завдання стояло перед учасниками квесту. За цей час школярі мали знайти заборонені предмети.

«Я знайшла траву на шафі за, приблизно, 30 секунд. Я вирішила перевірити верхню шафу та знайшла там його. Я вперше беру участь. Дуже цікаво. Хочу цим займатися у майбутньому», - говорить учасниця квесту Анастасія Плющ.

«Я знайшла гроші та наркотичні засоби. Ми просто шукали, якось так вийшло. Нам сказали, що в кімнаті заховані певні речі і почали шукати просто», - розповідає Марина Вечорка.

«Я знайшов понад тисячу гривень зверху на шафі. Я здогадався, що там можуть бути гроші, тому що мало людей може дістати ці гроші», - каже Тимур Тимченко.

Також учасники вчилися знімати відбитки пальців.

«Показуємо деякі моменти, які використовують у криміналістиці: як знімати відбитки пальців та проводити обшук приміщення. Звісно, насправді, він проводиться доволі інакше: там доволі складні документи потрібно заповнювати, описувати все», - розповідає студент Максим Рудкін.

Знайдені предмети школярі могли залишити собі.

«Виграють: ми готуємо солодощі, а також, якщо вони відшукають заборонені предмети: або гроші – імітація грошей. Ми їм залишаємо це як сувеніри. А також вони забирають відбитки пальців рук, які ми їм від копіювали, з собою», - розповідає старша викладачка кафедри правосуддя юридичного факультету Ассоль Шульженко.

У квесті взяли участь понад 70 людей. Це – учні сумських шкіл, викладачі та студенти вишу. Також для учасників провели правову міні-лекцію