У Великописарівській райлікарні не вводять в експлуатацію відремонтоване приміщення

19:12, 15 жов. 2019
 
У Великописарівській райлікарні не вводять в експлуатацію відремонтоване приміщення

У Великописарівській райлікарні не вводять в експлуатацію відремонтоване приміщення.  У цей час люди лікуються у будівлі, якій понад 100 років. 

Віра Кучко, пацієнтка: «Чудово було б у новій лікарні, але нова – це сон звісно. Це не секрет, що в новій ми будемо хіба що вісні. Нам хоча б стару не закрили. Куди нам подітися тоді, як що її закриють?»

«Збудована вона за Радянських часів, їй дуже багато років, вона була побудована як дитячий садочок. Невеличкі дітки, незначний розхід води, електроенергії. Зараз воно перебудовано, там більше палат зроблено, але приміщення лишилося те саме, а каналізаційні системи ніхто не змінював, подачу води ніхто не міняв, все залишилося у тому ж вигляді як було і на діток розраховано.Відділення розраховано на 28 ліжок, щорічно проходить близько однієї тисячі людей через відділення», - говорить Наталія Дика - завідувачка терапевтичним відділенням.

Цю споруду почали зводити у 1989 році, а далі були реконструкції, добудови, утеплення, ремонт. Будівля на 600 квадратних метрів.За словами голови Великописарівської райради Дмитра Сипка, у області створили комісію, яка має вирішити питання з прийняттям на баланс нового приміщення.

«До коштів ще ранувато, коли підраховували ми два роки тому, щоб ввести це вдію потрібно понад чотири мільйони гривень. Це так грубо проектанти нам давали, таких коштів у районі немає і ніхто нам не допоможе. Наші підприємці і сільськогосподарські підприємства, то вони тільки за, щоб це добудувати , але не у таких сумах. Скільки це вартуватиме порахують, коли будуть готові проекти»,  - говорить Дмитро Сипко – голова Великописарівської райради

Мають на території лікарні й п’яти поверхову недобудову.

«Цю лікарню почали будувати 1989 році і як ви бачите ось такому стані вона знаходиться зараз.Це дуже велике приміщення для нашої лікарні, тому що в зв’язку з реформою у нас, мабуть, мало відділень залишаться, якщо вони взагалі залишаться, тому на даний час нас оце приміщення турбує в основному, щоб нам передали його на баланс району і завдяки нашому районному керівництву воно до будується, сподіваємося на це», - говорить Ніна Порокіна, заступниця головного лікаря.

5-поверхівку планують законсервувати. Що ж буде у новобудові, яку сподіваються запустити фізіотерапевтичне або терапевтичне відділення вирішуватимуть після того як матимуть приміщення у себе на балансі.

Ми намагалися отримати коментар начальника управління капітального будівництва Сумської облдержадміністрації Анатолія Ворожка, який входить до складу комісії по будівлі на території лікарні у Великописарівському районі, аби дізнатися – які варіанти рішення  проблеми розгялдає комісія. Анатолій Ворожко повідомив, що знаходиться у лікарні і коментувати не буде. У приймальні управління після 15-ї слухавку ніхто не брав.