Митрополит Євлогій звинуватив Олександра Лисенка у бездіяльності та тяжкому гріху

15:34, 16 жов. 2019
 
Митрополит Євлогій звинуватив Олександра Лисенка у бездіяльності та тяжкому гріху

Митрополит Сумський і Охтирський Євлогій звинуватив Сумського міського голову у "повній професійній некомпетентності як керівника міста". Це він виклав у листі, які направив Олександру Лисенку. Причиною такого стали події 14-го жовтня, а саме дії «Правого сектору», які організували акцію в середмісті Сум поруч з ходою УПЦ МП з нагоди свята Покрови.   

З’явився лист на порталі "Православна Сумщина".

У ньому зазначено, що: "Вважаю, що Ви, Олександре Миколайовичу Лисенко, несете повну особисту відповідальність за систематичне цинічне приниження православних сумчан, за дискримінацію громадян за приналежністю до релігії, а також за те, що своїми діями і бездіяльністю Ви продемонстрували свою повну професійну некомпетентність як керівника міста. Крім того, мушу засвідчити, що Ви особисто повторно скоїли тяжкий гріх проти Церкви Христової, що може мати серйозні наслідки для Вас, якщо Ви не припините своєї антицерковної діяльності та не принесете щирого покаяння".

Лист, якій надіслали, прес-секретар Сумської єпархії Української православної церкви Московського патріархату Георгій Тарабан прокоментував так

«Це єдиний лист, який написано з цього приводу. Річ у тому, що так само ми повідомляли про проведення заходів, писали листа міському голові, так ми й оцінюємо, що відбулося. Інших адресатів немає. Існує закон «Про звернення громадян», в якому прописано процедура, як спілкується одна посадова особа з іншою посадовою особою. Це означає, що на лист готується відповідь. Ми чекаємо на відповідь».

Сам Олександр Лисенко з листом пообіцяв ознайомитись, відреагувавши на первинну інформацію з якою його ознайомили наші журналісти.

"Що стосується відеоматерів, які я бачив можу сказати, що у цьому випадку «Люби Боже правду» і якщо звинувачувати міського голову у організації якихось антирелігійних акцій, то це неправильно, цього не було здійснено. На моє ім`я, як на міського голову та посадову особу, надходило 2 листи: повідомлення про проведення відповідної літургії та ми не заперечували при цьому і завжди підтримуємо, коли люди моляться Богу, тим паче якщо це відбувається на місці храму", – сказав Олександр Лисенко.

Щодо акції до Дня захисника України міський голова сказав, що отримав листа з заходами, що відбуватимуться і згідно з посадовими обов’язками мав забезпечити присутність правоохоронні органи для здійснення порядку під час акції.

Нагадаємо, 14 жовтня ходу до міської ради організували парафіяни Сумського Спасо-Преображенського собору. Таким чином хотіли висловити невдоволення діями представників організації «Правий сектор».