Верховний суд Росії залишив без змін вирок у справі уродженця Сум Володимира Дудки

17:57, 16 жов. 2019
 
Верховний суд Росії залишив без змін вирок у справі уродженця Сум Володимира Дудки

Верховний Суд РФ залишив незмінним вирок для українських громадян Володимиром Дудкою та Олексієм Бессарабовим. Це 14 років колонії. 

Про це повідомила Уповноважена з прав людини Людмила Денісова. 

За інформацією адвоката Сергія Легостова, у Володимира Дудки погіршується стан здоров’я. Мова йде, зокрема, про виразку, яку в умовах пенітенціарного закладу не лікують. 

Людмила Денісова звернулась до Уповноваженого з прав людини РФ Тетяни Москалькової та Голови Ради при Президентові РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини Михайла Федотова вжити заходи щодо проведення медичного обстеження та надання необхідної медичної допомоги.

Нагадаємо, Севастопольський міський суд, що в окупованому Криму, 4 квітня засудив фігурантів «справи «українських диверсантів» Володимира Дудку та Олексія Бессарабова до 14 років в’язниці. Суд також призначив кожному штраф: Дудці – в розмірі 350 тисяч рублів, а Бессарабову – в розмірі 300 тисяч рублів.

Затримали їх та ще одного їхнього друга Дмитра Штиблікова у листопаді 2016 року – за підозрою у підготовці терористичного акту. Вирок Дмитру Штиблікову оголосили за рік потому, засудивши до 5 років колонії суворого режиму. Усі троє – громадяни України, які після анексії Криму залишились жити на півострові. Олексій Бессарабов та Дмитро Штибліков є науковцями та експертами з військової тематики Центру «Номос», Володимир Дудка — військовий пенсіонер.