Головою Сумської облдержадміністрації може стати доктор економічних наук

18:06, 16 жов. 2019
 
Головою Сумської облдержадміністрації може стати доктор економічних наук

За поданням Офісу президента, це проректор Навчально-наукового інституту бізнес-технологій "Української академії банківської справи" СумДУ Сергій Лєонов.

Засідання Уряду, де могли б розглянути подання, відбулось 16 жовтня. По завершенню прем’єр-міністр Олексій Гончарук розповів.

Олексій Гончарук, прем’єр-міністр України: "Погодження – не приймали сьогодні рішення по цих областях (Кіровоградська, Чергінівська - ред.) Сьогодні, якщо не помиляюсь, ми отримали відповідні подання від Офісу президента. Але воно не було винесено на Уряд, тому що ми не встигли підготувати. Будь-яке рішення потребує певного часу для підготовки".

Сергію Лєонову 42 роки, він професор кафедри фінансів, має родинні зв’язки з ректором вишу – одружений на доньці Анатолія Васильєва. Подання його на голову обласної державної адміністрації Сергій Лєонов коментує так:

Сергій Лєонов, кандидат на посаду голови Сумської облдержадміністрації: "Давайте дочекаємось результатів, дочекаємось призначення, Указу президента, погодження на Кабміні, а потім будемо говорити про план подальших дій на цій посаді. - Як так вийшло, що саме вас пропонують? - Мабуть тому, що приймав участь, як науковець, в поточній розробці Стратегії області, тому як науковець, думаю, що можу запропонувати якісь нові шляхи, які до цього ще не використовувалися для розвитку області".

Про появу кандидатури на голову Сумської обласної державної адміністрації президент Володимир Зеленський сказав під час свого пресмарафону минулої середи, 9 жовтня, – тоді прізвище кандидата не назвав.

Ми направимо запит до Офісу президента з проханням надати інформацію: як прізвище Сергія Лєонова втрапило у список кандидатів на посаду голови Сумської облдержадміністрації, чи були на цю посаду інші претенденти та хто саме?