Збірку про творчих сумчан, які пішли з життя, презентували у Сумах

11:20, 17 жов. 2019
 
Збірку про творчих сумчан, які пішли з життя, презентували у Сумах

Нову книгу сумського письменника і журналіста Петра Нестеренка презентували сьогодні в сумській бібліотеці Шевченка. Збірка під назвою «З музою - до останку» містить спогади про сумчан, як присвятили себе творчості і вже пішли з життя. Збірка містить нариси про письменника Юрія Царика, поета Анатолія Гризуна, журналіста Геннадія Петрова, фотохудожника Володимира Дяченка та інших людей творчих професій.

Петро Нестеренко, автор книги: 
"9 нарисів про людей, які відомі, і справа в тому, що ці люди – сумчани, які народилися, може, не в Сумах, але жили і працювали у Сумах. Відкривається книга нарисом, або творчим портретом про Миколу Донька, людину, відому в Сумах, якого немає вже 26 років на цьому світі, але це людина, яка себе присвятила літературі і журналістиці, він відомий був і дуже талановитий поет."

Григорій Єлішевич, письменник: 
"Це дуже добре, коли про тих, кого вже немає, зараз виходить книга, а книга – вона все одно залишається, залишається наступним поколінням, і дуже багато не тільки цікавого, а й важливого для них є у цій книзі про цих людей. Бо, власне кажучи, вони робили те, на чому зараз молоді пробують зробити щось уже своє, бо без фундаменту не будується дому."

Книгу видано коштом міської ради, накладом 150 екземплярів. Її передадуть в бібліотеки міста та закладів освіти.