У грудні відбудуться вибори в Путивльській ОТГ

18:35, 18 жов. 2019
 
У грудні відбудуться вибори в Путивльській ОТГ

29 грудня відбудуться місцеві вибори у 6 об’єднаних територіальних громадах, серед яких і Путивльська ОТГ. Це рішення ухвалили сьогодні на засіданні Центральної виборчої комісії.

Початок виборчого процесу розпочнеться з 9 листопада.

Комісія розглянула звернення 4 обласних держадміністрацій щодо прийняття рішення про призначення місцевих виборів у зв’язку з утворенням об’єднаних територіальних громад, й призначила на неділю, 29 грудня 2019 року, вибори у 6 об’єднаних територіальних громадах. Тобто у 2 міських, 1 селищній та 3 сільських ОТГ.

За інформацією розміщеною на державному сайті "Децентралізація", до Путивльської міської об’єднаної громади входять 13 селищних рад. Її площа 551.0 км2 , чисельність населення громади – 21 тис. жителів, з них міського населення – 15 тис., сільського – 5,5 тис.

Нагадаємо, на Сумщині вибори до об’єднаних тергромад відбулися 30-го червня. Голів та депутатів громад обирали у Білопільській міській, у Річківській та Синівській сільських, і Липоводолинській селищній громадах. У двох ОТГ – Краснопільській (село Тур’я) та Миколаївській (у Кровному) відбувалися довибори депутатів. У Путивльській міській об’єднаній територіальній громаді тоді вибори не призначили.