Ярмарок «Золота осінь» зібрав майже сотню виробників Сумщини

15:48, 19 жов. 2019
 
Ярмарок «Золота осінь» зібрав майже сотню виробників Сумщини

Сільськогосподарську виставку-ярмарок під назвою «Золота осінь» влаштували сьогодні у Сумах. Захід відбувся на території Сумського аграрного університету.

На ярмарку представлена сільськогосподарська та продовольча продукція, товари декоративно-ужиткового мистецтва та народні промисли виробників області. Серед них є ті, хто приїхав уперше.

«Я приїхала зі Старого села, 6 кілометрів від Сум з медом, батько займається пасікою. Є липа, різнотрав’я і ще була акація, ми вже продали Акація розходиться швидко, вона – найдорожча», - говорить Ольга Сиромятнікова.

«Представлені дерев’яні сувенірні вироби, зроблені з сумського дерева. Самі їздимо, заготовляємо дерево, самі точимо, просимо художників, щоб розмалювали», - каже Дмитро Медин.

«Вина виноградні. Є коньяк, є чача, є напівсолодкі, сухі. Це все виробництво Буринського району, село Черепівка. Шість сортів винограду - у мене, шість різновидів вина», - розповідає Вахтанх Гігашвілі.

Жителі Сум та області, починаючи з 8.30, могли спробувати та придбати запропоновані на ярмарку товари.

«Кор.: Що Ви тут придбали сьогодні?Малину. Просто подивитися. Бракує землі посадити. Хотілося б багато. Продукти ми ще не дивилися. Обійдемо зараз, а потім купимо, може, м’яса, може, фрукти якісь», - говорить Леонід Манжай.

«Та ще тільки зайшли. Подивимося, що тут, як тут. Можливо, яблука купимо», - каже Олександр.

Цьогоріч сюди запросили більшу кількість виробників посадкового матеріалу, говорить декан факультету агротехнологій та природокористування Сумського аграрного університету Ігор Коваленко.

«Місяць тому на території відбувався форум і ще тоді звернулися з проханням повторити цей ярмарок, але з нахилом на посадковий матеріал: декоративних дерев, плодових, плодово-ягідних рослин, тому ми запросили максимальну кількість учасників саджанців», - розповідає він.

Продавали агропродукцію за цінами виробника.

Уперше такий ярмарок провели десять років тому. Цьогоріч на ньому присутні понад 60 виробників.