Зустріч на тему «Як стати присяжним» відбулася у Зарічному суді

16:00, 19 жов. 2019
 
Зустріч на тему «Як стати присяжним» відбулася у Зарічному суді

«Як стати присяжним» - такою була тема дев’ятої зустрічі в рамках проекту «Вас чекають у суді». Захід відбувся у Зарічному суді Сум.

Зустріч розпочалася о 12.00. Ті, хто прийшов, розповіли з якою метою вони - тут.

«Хочу стати народним засідателем. Хочу буди, хоч я і на пенсії, корисною суспільству. Я, думаю, це поважна причина, для мене, точно», - каже Тетяна Сурженко.

«Я прийшла сюди, бо почула про лекцію на радіо . Мені цікаво дізнатися, що нам розкажуть з приводу того, як можна стати присяжним. Сподіваюся дізнатися для себе щось нове та цікаве», - розповідає Анна Штельмах.

Нині Зарічний суд шукає кандидатів у присяжні. Їх обирають за місцем проживання, на три роки, говорить голова Зарічного районного суду Ганна Шелєхова. 

«На початку наступного року спливає строк повноважень діючих присяжних і будуть вирішуватися питання обрання нових, тому хотілося б, щоб люди були поінформовані більш активно і брали участь у здійсненні правосуддя через присяжних», - каже вона.

У Зарічному суді сформована база з 35 присяжних. За майже три роки - 9 з них вибули, говорить Ганна Шелєхова.

Всього на захід прийшли близько 20 людей. Тут присутнім розповіли, хто такі присяжні, як ними можна стати та до розгляду яких справ їх залучають.