Депутати Сумсьої облради проголосували за звернення до президента щодо ринку землі, та не проголосували щодо "формули Штайнмаєра"

12:50, 25 жов. 2019
 
Депутати Сумсьої облради проголосували за звернення до президента щодо ринку землі, та не проголосували щодо

Сьогодні на сесії депутати Сумської обласної ради проголосували за звернення до президента України та Верховної Ради щодо недопущення запровадження ринку землі. "За" – 35, не голосували троє.

Також депутати голосували за звернення щодо "формули Штайнмаєра", проте не набрали необхідної кількості голосів. "За" проголосували 15 депутатів з 31 присутніх. Один із депутатів проголосував проти. 

Перед голосуванням на сесії дали слово керівник обласного осередку "Правого сектору" Сергію Супруну. Він зачитав звернення до президента та ВР проти запровадження "формули Штайнмайєра" та просив депутатів її підтримати. 

В той самий час біля будівлі Сумської облдержадміністрації відбулась акція «Ні капітуляції. Час діяти!». Його учасники передали лист-звернення з вимогами до президента України заступнику голови Сумської облдержадміністрації Івану Боршошу. 

Нагадаємо, 4 жовтня депутати Сумської міськради на позачерговій сесії проголосували за звернення до Президента та парламенту недопущення капітуляції через виконання «формули Штайнмайєра». Тоді звернення підтримали всі присутні 23 депутати.