Група вболівальників пройшлася центром з вимогою створити футбольний клуб

20:07, 28 жов. 2019
 
Група вболівальників пройшлася центром з вимогою створити футбольний клуб

Хочуть, аби у міста був свій футбольний клуб. Із такою вимогою група вболівальників пройшлась центральними вулицями Сум.  Свої вимоги учасники ходи також виклали у листі-зверненні - його пропонували підписати всім охочим.  Завтра листа з підписами організатори планують передати мерові.

"Ми хочемо своїм маршем донести владі міста, що команда необхідна.  Ми обласний центр і на футбольній арені нас ніхто не представляє. Я вважаю, такого не повинно бути.  Ми хочемо, щоб команду взяли на баланс міста6 набрали новий склад, нове керівництво. Я думаю, за правильного підходу, все це зробити нескладно", - говорить Олександр. 

Тривала акція до 40 хвилин. За словами організаторів, участь в ній взяли до 60-ти людей, за оцінками поліції –людей зібралось близько півсотні.  Ми будемо дізнаватись позицію міської ради з приводу вимог ультрасу першого заступника міського голови Володимира Войтенка. Зокрема, щодо готовності чи не готовності давати гроші на створення місцевої футбольної команди. Адже сьогодні, сказала керівниця прес-служби міської ради Ольга Семениста, міський голова Олександр Лисенко пішов на лікарняний. Додам, за словами голови Федерації футболу Сумської області Андрія Прохоровича, досвід створення муніципальних футбольних клубів нині мають декілька міст України. Команди грають як у першій, так й у другій лізі. Бюджет таких клубів – від 5 млн грн на рік.