За місяць після вибуху на "Гуалі Кложерс": лікарі розповіли про стан двох найважчих пацієнтів

13:48, 31 жов. 2019
 
За місяць після вибуху на

Жінку виводять на фінішну пряму у лікуванні, чоловікові готуються робити наступні операції. Про це розказав Суспільному лікар-комбустіолог Харківського опікового центру Валерій Кім.

Йдеться про двох із 10 травмованих вибухом на Гуалі Кложерс людей. 30 жовтня виповнився місяць, як їх доправили з обласної лікарні до харківських лікарів. Учора там жінку прооперували вдруге.

Валерій Кім, заступник директора Харківського опікового центру: "Будемо сподіватись, що після вчорашньої операції вона знову почне активізуватись, і що основне лікування з нею буде завершено. В чоловіка стан іще поки залишається важким, бо травма більше і глибини більше, думаю, там буде не одна операція - це відповідає тяжкості його травми, масштабу та глибині пошкодження. Йде другий місяць і все відбувається, як і має бути".

Вибух у цеху металізації пробкового заводу «Гуала Кложерс» стався у Сумах 28 вересня. На той момент у приміщенні було 19 людей. 10 отримали травми. У поліції за фактом пожежі відкрили кримінальне провадження. Стаття - «Порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах, що спричинило тяжкі наслідки».