У Сумах вчителі початкових класів склали тести в рамках сертифікації

16:36, 31 жов. 2019
 
У Сумах вчителі початкових класів склали тести в рамках сертифікації

Тестування відбулося в Сумському державному педагогічному університеті в рамках сертифікації – пілотного проекту з оцінювання педагогів. На Сумщині виявили бажання отримати сертифікати 23 вчителів, з них 7 – з міста Суми. Серед них – Тетяна Назаревська. Усього викладає сім років. Цього року набрала першачків і зареєструвалася на сертифікацію.

Говорить Тетяна Назаревська, учителька початкових класів Сумської ЗОШ №12:

«Питання були різні. Не готова я була до таких завдань. Методика викладання в початкових класах, загальна обізнаність з предметів ,державний стандарт початкової освіти, але коли починаєш писати, - розумієш, що треба  було більше прочитати».

Говорить Олена Остапенко, відповідальна за пункт тестування у м. Суми:

«Сьогодні писали незалежне тестування фахових знань і умінь. На пункті тестування були присутні 23 учасники, явка 100%. Тестування тривало 3 години, завдань у тестовому зошиті було 100, всі писали, порушень процедури тестування не було зафіксовано, телефонами не користувалися, процедура пройшла на високому рівні»

Результати тестування,за словами Олени Остапенко,  будуть відомі за два тижні. Сертифікація вчителів – це пілотний проект, поки добровільний і розрахований на вчителів початкових класів. Його мета – відзначити педагогів ,що мають вищий майстерності, і в підсумку підвищити їхні зарплати на 20%. Ці гроші виплачуватимуть з державного бюджету. Усього перевіряють знання і навички цього року у однієї тисячі вчителів по Україні. Найбільше педагогів зареєструвалися на сертифікацію цього року з Дніпропетровської області,  а найменше – з Луганської.