"Експлуатується з грубими порушеннями" - екоінспекція перевірила полігон у Великому Бобрику

14:27, 1 лис. 2019
 

Експлуатується з грубими порушеннями вимог природоохоронного законодавства. Такий висновок зробила Державна екологічна інспекція після перевірки полігону для сміття у Великому Бобрику. Він знаходиться на території Верхньосироватської громади у Краснопільському районі - це за 20 км від Сум. Туди звозять відходи з обласного центру.

За інформацію інспекції, яку вони оприлюднили, на полігоні порушують технологію відкачки фільтрату, неправильно захоронюють необроблені побутові, габаритні та ремонтні відходи.

Експлуатує полігон комунальне підприємство «Сумижилкомсервіс». Його директор Богдан Здєльнік звинувачення відкидає.

Богдан Здєльнік, директор КП "Сумижилкомсервіс": "Із нашим полігоном все добре. Складування ведеться за проєктом, ми на контрольних відмітках, ніяких перевищень складування не спостерігається. Коли він закінчиться, знає проєктант. Щомісяця беруться проби ґрунту, повітря та води – ніяких порушень не виявлено".

Збудували полігон у 2007 році. Наразі перший та другий його котловани заповнені. Третій – не починали. Торік управління капітального будівництва Сумської міської ради провело тендер на розробку проєктно-кошторисної документації для будівництва третьої черги. За інформацію Сумською філії «Дніпродіпроводгосп», на яку посилається екоінспекція, за чотири місяці сумське сміття нікуди буде вивозити.