Турнір з шашок і шахів серед депутатів відбувся у Сумській обласній раді

15:58, 8 лис. 2019
 
Турнір з шашок і шахів серед депутатів відбувся у Сумській обласній раді

У Сумах виявляли сильнішого за шаховим дошками. Обласний турнір з шашок і шахів серед депутатів різних рівнів пам’яті Анатолія Річкаля відбувся у Сумській обласній раді.

Тетяна Кельбас, головний суддя змагань, говорить: «Змагання проводяться в чотирьох різних категоріях серед шашок серед жінок і чоловіків проводяться в окремому заліку. У командному ми не будемо підводити. Всього близько 66-ти учасників. Шашки самі масові – там жінок і чоловіків близько 20-ти. А шахи – я думаю сильніше, але менше».

У підсумку змагань серед чоловіків і жінок розіграли чотири комплекти нагород. Призерами з шахів стали Ірина Панченко (перше місце), Тетяна Назаренко (друге місце) та Галина Костиріна (третє місце). У чоловіків «золото» виборов Валерій Дієсперов, «срібло» -  Сергій Сорока, «бронзу» - Анатолій Статива.

У змаганнях з шашок у жінок І місце посіла Людмила Маслюк, друге – Інна Яткевич, третє – Юлія Кулібаба. «Золоті», «срібні» та «бронзові» медалі у чоловіків вибороли Євген Шовкун, Григорій Романенко та Олександр Панов.

Турнір присвітили пам’яті Анатолія Річкаля напередодні його дня народження. Анатолій Річкаль, перший заступник голови Сумської обласної ради, екс-керівник управління Міністерства внутрішніх справ у Сумській області та Національної поліції Сумщини пішов з життя 6-го квітня цього року. Серце чоловіка зупинилось о 8-10 у наслідок важкої хвороби.