Юні баскетболісти у Сумах змагаються за кубок області

16:35, 9 лис. 2019
 
Юні баскетболісти у Сумах змагаються за кубок області

Розіграш кубку Сумської області з баскетболу розпочався сьогодні у Сумах.

«Ми традиційно починаємо дитячий баскетбольний сезон в сумській області з обласного кубку. Це вже третій рік поспіль ми проводимо подібні змагання. У кубку Сумської області грають юнаки 2005-го року народження. В Суми приїхало п’ять команд плюс одна сумська команда. Відповідно це Путивль, Конотоп, Шостка, Охтирка та Ромни. Сьогодні граються групові етапи. Три команди в цьому залі, три команди в іншому ігровому залі. Завтра в цьому залі відбудуться стикові матчі – матч за третє місце і фінал», - говорить Микола Гуменний, секретар федерації баскетболу Сумщини.

У матчі групи «Б» у залі третього корпусу СумДУ першими на майданчик вийшли баскетболісти ДЮСШ імені Маміашвілі з Конотопу та ДЮСШ міста Охтирки. Охтирска команда святкувала перемогу у першому матчі з рахунком 73:46. Другими на майданчику зустрілись путивльський «Партизан» та команда охтирської Дитячо-юнацької спортивної школи. Минулорічні фіналісти кубку області рівно провели поєдинок , але на останніх секундах зустрічі перемогу святкувала команда з Охтирки – 47:45 – яка у підсумку за рахунок двох перемог посіла перше місце і вийшла у фінал турніру. Команда Путивлю в останньому матчі групового турніру перемогла конотопчан з рахунком 69:52.

Матчі групи «А» зіграли у зал ЕТ-корпусу СумДУ. Шосткінська «Барса» перемога КДЮСШ №1 обласного центру та роменських «Козаків» - 41:24 та 60:25 – і посіла перше місце. Сумчани з рахунком 54:12 перемогли роменчан і завершили груповій етап другими.

Завтра в ЕТ-корпусі Сумду команди з Ромен та Конотопу розіграють 5-6-те місця. Матч розпочнеться о 9:30. О 9:00 в третьому корпусі СумДУ розпочнеться матч за третє місце між командами Сум та Путивлю. Після завершення цього матчу команди Охтирки та Шостки зіграють фінальний матч кубку Сумської області.