У Сумах посадили 25 катальп у сквері "Дружба"

12:42, 11 лис. 2019
 
У Сумах посадили 25 катальп у сквері

Двадцять п’ять нових дерев вчора з’явилися у сквері "Дружба". Втретє акцію організувала іудейська громада Сум. До неї долучилися близько ста людей. 

Посадити дерева прийшли представники єврейської, вірменьскої та грецької громад міста. Також до акції приєдналися, громадські організації, підприємці та школярі.

"Нам дуже хотілося зробити цю акцію на все місто. Це акція по висадженню зелених насаджень, щоб озеленити наше чудове місто, наші Суми. Ми обрали це місце, бо це сквер Дружба. Ми представляємо нацменшини і хотіли зробити це з іншими нацменшинами нашого міста", - розповіла голова єврейської громади міста Суми Єлизавета Шерстюк. 

"Вирішили посадити алею дружби. Нехай Суми будуть завжди квітнути. Я люблю своє місто", - говорить представниця грецької громади міста Суми Поліна Савєта.

"Висаджуємо дерева, озеленюємо нашу планету. Дерево звичайно прийметься, і час як раз сприяє посадці, і погода хороша для цієї справи", - каже голова грецької громади міста Суми Олександр Цикильок. 

Всього посадили 25 катальп. Дерева купували у Бобрицькому та Краснопільському лісгоспах. Вартість кожного від 150 до 180 гривень.

"Ми проконсультувалися із "Зеленбудом", і це найкраще дерево для цієї почви, місцевості і часу висадки. У минулому році ми висаджували калину, і як показав час – це найкращий час, коли висаджати дерева. Весною ми теж висаджували 150 дерев, але не всі прийнялися", - розповідає координаторка волонтерського центру «Sumy Volunteer Community» Марина Кендюшенко. 

"Ми теж проводили такі акції по озелененню міста, ми висаджували алею з туй. Тут знаходиться наш хачкар, тому нам вдвічі приємно, що тут буде нова алея. Ми теж плануємо у майбутньому ще одну алею посадити, тому вдячна єврейській громаді за те, що вони нас запросили", - говорить представниця вірменської громади міста Суми Тамара Ерікназян. 

У кінці акції до кожного дерева прив’язали жовту та блакитну стрічки як символ єдності.