У Сумах попрощалися із Андрієм Сніцарем

12:18, 13 лис. 2019
 
У Сумах попрощалися із Андрієм Сніцарем

У Сумах попрощалися із головним лікарем Сумської обласної інфекційної лікарні Андрієм Сніцарем.  Чоловік близько 35 років присвятив розвитку медицини на Сумщині. Без відриву від роботи захистив кандидатську дисертацію та став одним з фундаторів практичної школи інфекціоністів області. Андрій Сніцарь помер 11 листопада від важкої хвороби, якою хворів останні п`ять років.

Громадянська панахида відбулась на території лікарні, де працював лікар. 

"Ми завжди захоплювалися мужністю Андрія Олеговича, всі п`ять років, по наростаючій, йому ставало гірше, але він завжди знаходив можливість прийти і ми завжди були з ним і він був з нами. І сподіваюсь, що і зараз це буде. Андрій Олегович знав про кожного в колективі і його любили і продовжують любити", - сказала його заступниця Ірина Троцька.  

"Яким він був оптимістом і життєрадісним, а як він писав, я вперше відкрив десь рік тому його сторінку у фейсбці і був вражений, да і не тільки я, а й мої медстестри, і просто люди, які заходили на його сторінку були вражені його письменницьким талантом", - сказав інфекціоніст Юрій Камєнєв. 

 Стрінка у фейсбуці  «Лікар Сніцарь» на сьогодні налічує майже 22 тисячі підписників. Останній допис, опублікований перед смертю на цій сторінці –10 листопада, це календар інфектології, який заснував лікар, де щодня викладав історичні факти розвитку інфекційних хвороб.  

За волею покійного – після відспівування, його тіло кремують у Харкові, а прах поховають на центральному кладовищі Сум, поряд із могилою його батьків.