Сумські депутати не підтримали інвестиційну програму «Сумитеплоенерго»

19:21, 13 лис. 2019
 
Сумські депутати не підтримали інвестиційну програму «Сумитеплоенерго»

Депутати Сумської міської ради відмовились затверджувати інвестпрограму товариству «Сумитеплоенерго» на наступний рік. З 29-ти присутніх «за» проголосували 20, один «утримався», один був «проти», семеро не голосували. Йшлось про 10 млн 280 тис грн. амортизаційних відрахувань у наступному році та залишок від амортизації цього року. Такі цифри озвучила заступниця гендиректора підприємства Надія Покутня. За словами заступниці директора «Котельні північного промвузла» Ірини Рибальченко, підприємство «Сумитеплоенерго» не показує реальних прибутків депутатам: 

«Тариф «Сумитеплоенерго» на транспортування зростає з 70 грн до 350 грн і буде стосуватися кожного мешканця нашого міста. Фінансування цієї інвестпрограми формується з декількох джерел. Це можуть бути амортизаційні відрахування, виробничі інвестиції з прибутку, позичкові кошти, залишкові кошти, інші залучені кошти, це можуть бути власні кошти чи бюджетні. Те, що було представлено «Сумитеплоенерго» - тільки амортизація була показана». 

Говорить директор ТОВ «Сумитеплоенерго» Дмитро Васюнін

«Інвестеційна програма розроблена згідно постанови НКРЕКП. Дані амортизаційні відрахування будуть використані на капітальні ремонти теплових мереж що, в свою чергу, є запорукою якісного та повноцінного тепло забезпечення споживачів». 

Говорить депутат Сумської міськради Дмитро Лантушенко

«Чомусь цей проект рішення не виходив на нашу бюджетну комісію. Можливо треба на наступну сесію, яка буде в кінці листопада перенести це питання і на бюджетній комісії, комісії по теплу розглянути інвестиційні програми». 

Говорить депутат Сумської міськради Євген Скоробагатський: 

«Це виноситься питання шостий чи п’ятий раз. Я не розумію: білу створена комісія одна, друга, їздили, ходили. На скільки я розумію, якщо зараз ми не приймаємо цієї програми, то кошти, які повинні буде вкладати в місто Суми по тепломережам ми можемо вже забути про них». 

Інвестеційну програму на 2019 рік депутати затвердили в жовні минулого року.