В Охтирці попрощалися з двома саперами, що підірвалися на військовому полігоні Харківщини

17:03, 19 лис. 2019
 
В Охтирці попрощалися з двома саперами, що підірвалися на військовому полігоні Харківщини

В Охтирці попрощалися з двома саперами, які підірвалися на боєприпасах п’ять днів тому на воєнному полігоні Харківщини. Сьогодні в місті було оголошено день жалоби. Розпорядженням міського голови заборонено звучання розважальної музики в магазинах, ресторанах та громадському транспорті. Церемонія прощання з прапорщиком Дмитром Мовчаном та старшим солдатом Денисом Ярмаком розпочалася о десятій в приміщенні клубу військової частини де служили обоє. Обом чоловікам було по 26 років. У Дмитра залишилось дві донечки півтора та три роки, у Дениса – мати. Більше півтисячі городян прийшли віддати шану бійцям. Говорить товариш загиблого Дмитра Мовчана – Віталій В’юник

«Це був такий друг, якому дзвониш посеред ночі і кажеш: Діма, мені треба. І він ніколи не говорив, що в мене якісь проблеми. Він говорив: все, ми зараз, ми завжди був готовий піти на допомогу в будь-який час дня і ночі». 

Жалобна процесія пройшла містом до центрального кладовища де за військовою традицією попрощалися з героями автоматним салютом та з броньованих розвідувально-дозорних машин на яких служили сапери. Говорить командир в/ч А 0563 Денис Дикий

«Прапорщик Мовчан вже служе, другий контракт закінчував. Він неодноразово брав участь у розмінуваннях і в Новобогданівці, і Балаклеї. Брав участь міжнародних місіях – Косово. Професіонал своєї справи. Денис Єрмак – це водій-сапер, який вже неодноразово був і в Лозовій, і в Новобогданівці, і в Калинівці. Де тільки вибухали склади, ми була завжди одні з перших». 

Нагадаємо, двоє військовослужбовців загинули під час вибуху снарядів, які здетонували 15 листопада на полігоні у Балаклії, про це розповів командуючий сил логістики Олег Вишнівський. Ще один військовий із Сумщини отримав поранення під час вибуху - наразі знаходиться у Харківському опіковому центрі. Всього поранення отримали п’ятеро чоловіків – один з них помер у лікарні на наступний день після вибухуhttps://sm.suspilne.media/news/47359.