У Сумах поховали комбрига Коростельова

16:58, 20 лис. 2019
 
У Сумах поховали комбрига Коростельова

Сьогодні у Сумах поховали комбрига Євгена Коростельова, який вчора помер від ран, отриманих в зоні ООС на Донбасі.

Зранку бажаючі віддати останню шану Євгену Коростельову зібралися біля Свято-Воскресенського кафедрального собору. Тут відправили заупокійну службу.

Олена Мокренчук, прес-офіцер оперативного командування «Північ»: 
"Він корінний сумчанин, народився і виріс тут, закінчив тут школу. Потім поступив в ракетно-артилерійський інститут міста Суми. Закінчивши його, він прийшов на службу до 25 бригади, практично весь час служби він був там. І тільки буквально перед самою цією подією наприкінці вересня він був призначений у 128 бригаду, приїхав, оглядав позиції і там сталася трагедія."

128 бригадою Євген Коростельов командував три тижні.

Сергій Євтушенко, військовослужбовець: 
"Востаннє я бачив полковника Коростельова у 25 бригаді перед тим, як він був призначений на посаду командира 128 окремої гірсько-штурмової бригади. Людину запам’ятав тільки з хорошої сторони, з ним пройшов війну, на посаді він був командиром дивізіона, я – командиром батареї. Багато бачили, багато пройшли, але все закінчилось так, як не хотілось би."

Валентина Шапаренко, знайома сім’ї Коростельових: 
"Мати переживала – більш вона про це розповідала. Я її бачила перед цим буквально, як його перевели, дуже переживала, що перевели в другу частину, як воно буде, що воно буде , все вона це переживала."

Петро Заболотній, в.о.заступника  командувача військ оперативного командування «Захід»: 
"Він був тільки призначений на посаду, і відразу прийняв посаду в районі операції об’єднаних сил. Одразу приступив до виконання завдань по керуванню бригадою. В ході входження в посаду, в ході вивчення обстановки для більш успішного керування і виконання завдань бригадою він отримав поранення, в результаті яких помер."

Від собору процесія рушила центральною вулицею міста. На Соборній сумчани утворили «живий коридор». Від пам’ятника Харитоненку переїхали до Кадетського корпусу, колишнього училища та інституту артилерії, де свого часу навчався Євген Коростельов. Тут відбулася громадянська панахида за померлим.

Євген Бондар, заступник командира 128 окремої бригади: 
"Робочих версій у слідства дві: або вибух невідомого мінно-вибухового пристрою, або обстріл зі сторони противника, тому що є розбіжності. Один чув звуки зі сторони противника, характер ран указує на дещо інше. Коли проведуть експертизу осколків і з’ясують, фрагменти якого це боєприпаса, тоді можна говорити предметніше. Командирські якості, вольові якості просто надзвичайні, він не ховався за спинами, якщо він щось говорив, він показував приклад, робив це сам. Полковник Коростельов як взірець офіцера Збройних сил України. Дуже грамотний, дуже толковий. Як командир – просто хороша людина."

Дружині Євгена Коростельова вручили орден Богдана Хмельницького другого ступеня, яким він нагороджений Указом Президента посмертно.

Олександр Голоднюк, заступник командувача сухопутних військ Збройних сил України: 
"Будем надавати допомогу і в становленні, навчанні дітей, і допомога дружині, там питання з житлом. Крім того, вирішуватимемо питання стосовно увічнення пам’яті: вулиці і мені героя нашого, будемо звертатися до школи, щоб присвоїти їй ім’я."

Поховали Євгена Коростельова на Алеї Слави на Центральному кладовищі Сум.

Полковник Євген Коростельов підірвався на міні на лінії фронту, з тяжкими пораненнями був відправлений у Харківський шпиталь, де вчора помер. Місяць тому йому виповнився 41 рік.